Premjerui – sveikatos receptas

Asmeninis Algirdo Brazausko gydytojas pataria, kaip šis turėtų elgtis kurorte.

Kiek valandų per parą prabangiame Druskininkų viešbutyje „Violeta” šiuo metu atostogaujantis premjeras Algirdas Brazauskas privalo skirti miegui?

Kokios sanatorijoje atliekamos sveikatos ir grožio procedūros politikui būtų naudingiausios?

Premjeras turėtų laikytis dietos ar gali sau leisti bent per atostogas iki soties prisivalgyti? Kokį kiekį alkoholio A.Brazauskas kasdien gali suvartoti, nepakenkdamas savo organizmui?

Atsakymus į šiuos ir kitus klausimus „Ekstra žinioms” padėjo surasti asmeninis premjero gydytojas Adolfas Berūkštis, dirbantis vyriausiuoju daktaru Vilniaus universitetinėje Antakalnio ligoninėje.

Daktaro patarimai premjerui

A.Berūkštis leido suprasti, kad norint per atostogas sugrąžinti nualintam organizmui jėgas, premjerui nebūtina griežtai laikytis disciplinos ir ištisą parą būti prižiūrimam medikų. A.Brazauskas gali puikiai atsipūsti ir atsigauti tiesiog maloniai lepindamasis gyvenimo malonumais su žmona Kristina.

Ilgametis asmeninis premjero gydytojas A.Berūkštis vakar pasidalijo mintimis apie tai, kaip bet kuris skandalų ir didelio darbo krūvio išvargintas vyresnio amžiaus žmogus galėtų protingiausiai ir naudingiausiai praleisti vieną ar kelias atostogų savaites.

Gydytojas apie dienos ritmą ir krūvį: „O ką, jūs galvojate, kad premjeras ištisas atostogas drybso lovoje? Žinoma, poilsis turėtų būti aktyvus, o ne gulėjimas lovoje! Bet čia kiekvienas sprendžia pagal save. Vienam aktyvus poilsis yra vaikščiojimas, kitam – slidinėjimas, trečiam – maudymasis. Svarbiausia – atsipalaiduoti. Jei norisi kažką paskaityti, tai negali būti kažkokie įstatymai, o tik maloni literatūra”.

Apie miegą: „Atostogos yra tas laikas, kada bet kokiu atveju būtina išsimiegoti! Net ir vyresniems žmonėms, kuriems ir aš pats priklausau, reikia miegoti bent 7–8 valandas”.

Apie procedūras: „Purvo vonios yra gerai. Maudymasis yra gerai. Masažas irgi yra labai gerai. Naudingų procedūrų diapazonas yra labai platus”.

Apie vidaus organus: „Negalėčiau pasakyti, kad vienais organais reikia pasirūpinti labiau, kitais – mažiau. Išskirti vieną organą iš kitų turbūt yra neįmanoma. Organizmas – vientisas kaip mechanizmas. Negalima vieną organą tausoti, o kito – ne”.

Apie maistą: „Žiūrint, kaip suprasime dietą – ar plačiąja, ar medicinine prasme? Per atostogas maitinimasis turi būti įprastinis, kaip ir visada. Būtų nelabai sveika, jei žmogus pusę dienos sėdėtų restorane ir viską iš eilės valgytų. Manau, mes Lietuvoje dar nė vienas nebadaujame, kad per atostogas turėtume stengtis valgyti kaloringesnį maistą. Tiesą sakant, premjerui prieš atostogas iš manęs nereikėjo jokių patarimų apie maistą – jis ir pats viską žino”.

Apie alkoholį: „Kaip mano mokytojas, akademikas Januškevičius sakydavo – gramas kilogramui nekenkia! Jeigu žmogus sveria, tarkime, 120 kilogramų, per dieną išgėręs 120 gramų stipraus alkoholio jis savo organizmui nepakenks. Bet šia taisykle galima vadovautis tik jeigu esi sveikas!”

Pasirinko puikias poilsio sąlygas

Sąlygas ilsėtis ir pramogauti premjeras sau bei žmonai Kristinai susikūrė neprastas.

Brazauskai Druskininkuose įsikūrė viename prabangiausių viešbučių „Violeta”.

Politikų šeima išsirinko liukso tipo apartamentus, kur yra minibaras, seifas, šildomos grindys, kabelinė televizija, internetas ir visi kiti reikalingi patogumai. Į gyvenimo „Violetoje” kainą įskaičiuota ir treniruoklių salė, sūkurinė vonia bei garinė pirtis.

Apsistoti parai dviem asmenims ne sezono metu kainuoja nuo 300 iki 480 litų. Kiek tiksliai moka Brazauskai – paslaptis.

Viešbutyje siūlomos pačios įvairiausios sveikatingumo procedūros, čia yra baseinas. Taip pat ir restoranas su dviem barais, kur galima lepintis židinio šiluma, žiemos sodo ir už lango tekančio Nemuno vaizdais.
„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.