Draudimas kurstė jaunuolių azartą

Mokslo ir žinių dieną Lietuvoje galiojo draudimas prekiauti alkoholiniais gėrimais. Tačiau nemažai paauglių vis dėlto sugebėjo pasirūpinti svaigalais. Tarp kai kurių iš jų vyko net savitos lenktynės.

Vakar vien Šiauliuose iki 16 valandos policijos pareigūnai sulaikė 7 viešose vietose girtaujančius nepilnamečius. Du iš jų svaiginosi Stasio Šalkauskio vidurinės mokyklos prieigose, penki – Kauno gatvėje. Policija aiškinasi, iš kur jaunuoliai gavo svaigalų.

Be to, į policijos nuovadą buvo pristatyti 5 pilnamečiai, miesto centriniame parke mėgavęsi alumi. Vienas pilnametis – Šiaulių profesinio rengimo centro studentas – į Rugsėjo 1-osios šventę atvairavo išgėręs.

Miesto gatves užplūdęs jaunimas vakar jautėsi tarsi veiksmo filme. Ne tik dėl to, kad sutiko per vasarą nematytų draugų, bet ir dėl akylai juos stebinčių policijos pareigūnų. Iki pietų per perėjas vedžioję pirmokus, vėliau policininkai ėmėsi patruliavimo gatvėse, parkuose ir kitose viešose vietose. Iki vakaro jie jautėsi palyginti ramūs. Vėliau prasidėjo įvairūs koncertai, tad kontroliuoti besisvaiginančius paauglius buvo kur kas sudėtingiau.

„Ne, dar negėriau. Laukiu vakaro”, – į telefono ragelį savo draugei rėkė viena dešimtokė. Jaunuolių pokalbiuose išties dominavo draudimo prekiauti alkoholiu tema. Vieniems toks draudimas patiko, kiti jį smerkė. Tačiau tarp daugelio paauglių tvyrojo azartiška nuotaika. „Kietuoliams” atsirado ilgai laukta galimybė pasirodyti prieš bendraamžius – per šventės įkaršti gauti alkoholio.

Vakar prekiauti alkoholiniais gėrimais visoje šalyje buvo draudžiama. Šiaulių miesto vyriausiojo policijos komisariato viešųjų ryšių poskyrio viršininkas Artūras Šliavas LŽ pabrėžė, kad minėtas draudimas turi aiškių rezultatų: „Nežinia, kaip bus šiemet, tačiau pernai, kai galiojo toks pat draudimas, sulaikėme vos kelis girtavusius paauglius. Užpernai į policijos nuovadas pristatėme per 40 viešose vietose besisvaiginusių jaunuolių.”

Save gerbiančiuose Šiaulių restoranuose ir užeigose užsisakyti bokalo alaus vakar nepavyko. Padavėjos tik šypteldavo: „Ne šiandien. Galime pasiūlyti sulčių.” Viešojo maitinimo įstaigų atstovai būgštavo, kad dėl alkoholio prekybos draudimo nukentės šventinis pelnas. Tačiau kone kiekvienoje kavinėje susidarė eilės – užsakymų netrūko.

Vienos kavinės direktorė Renata tvirtino, jog šioks toks nuostolis jaučiamas: „Tėveliai ir mamytės šia proga norėtų pakelti taurę vyno ar šampano. Studentai – taip pat. Pavojus kyla į pavakarę, kai jaunuoliai patraukia į masinius renginius. Alkoholio draudimą vertiname kaip gražią pilietinę akciją, kuri verčia jaunus žmones susimąstyti.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

1 atsiliepimas į "Draudimas kurstė jaunuolių azartą"

  1. Evaldas

    Visiska nesamone tas draudimas, kas negeria, ar geria saikingai tiems tas draudimas jokiu bedu ir nesudaro. o tiem kam to reikia…
    kas parduotuvese dienas pries draudima daresi??? manos su 16meciais vaikais kibirais snapsa pirko, sidro, alaus ir k.t. gerimu taipat upes prie kasu plauke… Prisipirko marias – lauk nepilsi – isgerti tai reikia. o parduotu normaliai, isgertu kiek kas noretu ir eitu namo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.