Dar viena diena pasireklamuoti

Užuot lipę į tribūnas rugsėjo 1-ąją mokyklose ir universitetuose, aukšti politikai turėtų daugiau pabendrauti su studentais, mokiniais ir jų tėveliais akis į akį. „Politikai per tokias šventes dažnai praranda realybės jausmą”, – mano politologas Gintaras Aleknonis.

Vakar kone visi Vyriausybės nariai suskubo į įvairias mokymo įstaigas. Štai Vilniaus universiteto pirmakursius šventės proga sveikino premjeras Gediminas Kirkilas, švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius bei ūkio ministras Vytas Navickas.

Rekordininkė – K.Prunskienė.
Daugiausia mokymo įstaigų vakar aplankė žemės ūkio ministrė Kazimiera Prunskienė, dar suspėjusi užsukti į šventinį koncertą prie prezidentūros. Šiems vizitams ji skyrė visą dieną – nuo ryto iki pat vakaro. Jei pirmoji rudens diena būtų ilgesnė, ministrė tikriausiai būtų ir kitur apsilankiusi.

„Mielai būčiau pasirinkusi ir kitus, bet į Vilniaus universitetą, kurį baigiau, nuvažiavo mano kolega Vytas Navickas. Visi ministrai neturėtų plūsti į vieną vietą”, – LŽ aiškino K.Prunskienė.

Kauno technologijos universiteto ir Veterinarijos akademijos renginiuose ministrė sutiko dalyvauti dėl to, kad jos bendradarbiauja su Žemės ūkio ministerija mokslo srityje. Vilniaus pedagoginiame universitete K.Prunskienė esą apsilankė tradiciškai.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė rugsėjo 1-ąją taip pat paminėjo pagal seną įprotį – jau ketvirtus metus iš eilės viešėjo trijose Šeškinės mikrorajono mokyklose. Dviejų iš jų interneto svetainėse operatyviai buvo įdėtas ir ministrės sveikinimas. Priminsime, kad V.Blinkevičiūtė Šeškinėje kandidatavo į prezidentus, Seimo narius.

Moka pakalbėti

Premjero G.Kirkilo vakar sulaukė Nemenčinės gimnazija. Anot jos vadovo Romaldo Sakalausko, Švietimo ir mokslo ministerija žadėjusi į atnaujintos mokyklos atidarymą atvyksiant pirmųjų šalies asmenų, tad čia laukta net paties prezidento. „Kodėl tokie svarbūs žmonės? Šitame krašte šita mokykla, iki šiol buvusi dvikalbė arba trikalbė vidurinė, dabar tapo lietuviška gimnazija – tai labai labai rimtas ir svarbus pretekstas. Manau, teisingai jis pasirinko”, – sakė Gedimino gimnazijos direktorius.

R.Sakalauskas pasakojo, kad atvykęs ministrų kabineto vadovas padovanojo gimnazijai paveikslą, pakalbėjo, pasižiūrėjo. Tačiau šio G.Kirkilo apsilankymo su artėjančiais rinkimais direktorius nesiejąs. „Kad nė žodelis, toks ar anoks, neprasisunkė. Pasidžiaugė pirmokėliais, dvyliktokėliais, pasidžiaugė pačia rugsėjo 1-ąja, labai ramiai, gražiai. Ir apskritai – G.Kirkilas moka pakalbėti”, – dalijosi šventės įspūdžiais R.Sakalauskas.

Ne visus leido į tribūną

Švietimo ir mokslo ministras A.Monkevičius mokslo metus pradėjo sostinės Baltupių vidurinėje mokykloje. Ten jis lankėsi šios ugdymo įstaigos direktoriaus Viktoro Blinovo kvietimu. „Tai buvo tiesiog nuoširdus mokytojo, švietimo atstovo, šiuo metu dirbančio ministru, pokalbis su dideliu būriu mokinių, mokytojų bei tėvų”, – sakė jis.

Be A.Monkevičiaus, šioje mokykloje dar sukiojosi kitas politikas – Petras Auštrevičius. Tačiau administracija jo į tribūną neleido, kad savo pasveikinimo nesupainiotų su rinkimų kampanija. „Tiems, kurie kandidatuoja į Seimą, žodis nebuvo suteiktas. Žinoma, ministrui buvo padaryta išimtis”, – teigė V.Blinovas.

Kvepia savireklama

Gintaras Aleknonis, Mykolo Romerio universiteto Strateginio valdymo ir politikos fakulteto dekanas, vakar per mokslo metų pradžios šventę savo darbovietėje taip pat sutiko nemažai Seimo kėdėse matomų asmenų. „Man labai gaila, kad politikai, pakviesti į tokią šventę, jeigu nebus leista jiems pašnekėti, kitą kartą gali ir neateiti. Manau, politikams, užuot kalbėjus iš tribūnos, labiau reikėtų tiesiogiai bendrauti su žmonėmis – ir ne tik prieš rinkimus. Politikai dažnai praranda realybės jausmą”, – sakė docentas.

Kita vertus, anot pašnekovo, ir pačioms mokykloms patinka sulaukti žymių svečių. „Juk atėjęs ministras mokiniams padaro įspūdį. Kad ir kaip būtų, tai yra savireklama”, – mano G.Aleknonis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.