Tie patys veidai, tos pačios pavardės

Dar keturios rinkimuose į Seimą dalyvausiančios partijos sudarė savo kandidatų sąrašus. Jų viršūnėse įsitvirtino jau gerai pažįstami politikos veikėjai, dažniausiai – dabartinio Seimo nariai.

Pirmaisiais numeriais visuose sąrašuose puikuojasi partijų pirmininkai. Socialdemokratus į rinkimus ves premjeras Gediminas Kirkilas, Darbo partiją (DP) – apgaulingos buhalterijos vedimu įtariamas Viktoras Uspaskichas, Naująją Sąjungą (NS) – aplinkos ministras Artūras Paulauskas, o Liberalų ir centro sąjungą (LCS)- Artūras Zuokas.

Tęstinumui užtikrinti

Po G.Kirkilo pavardės socialdemokratų sąrašo pirmajame dešimtuke – vien dabartinio Seimo nariai: Seimo pirmininkas Česlovas Juršėnas, partijos pirmininko pavaduotoja Milda Petrauskienė, susisiekimo ministras Algirdas Butkevičius, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė, Zigmantas Balčytis, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Irena Šiaulienė, Julius Sabatauskas ir Birutė Vėsaitė.

Per pirmąjį šeštadienį vykusį partijos tarybos posėdį patvirtintame socialliberalų kandidatų sąraše išsirikiavo septyni Seimo nariai. Tai – jau minėtas partijos pirmininkas A.Paulauskas, Algirdas Monkevičius, Nijolė Steiblienė, Vaclovas Karbauskis, Alvydas Sadeckas, Valerijus Simulik, Alvydas Ramanauskas.

Komentuodamas tokį parlamentarų išsidėstymą sąraše, A.Sadeckas LŽ sakė, kad tai lėmė noras užtikrinti NS vykdomos politikos tęstinumą ir profesionalumą. Jis pažymėjo, kad devintuoju numeriu į sąrašą įtraukta Alma Javtokienė taip aukštai atsidūrė anaiptol ne dėl to, kad yra krepšininko Roberto Javtoko motina, o todėl, kad yra aktyvi partijos narė.

Niekuo nerizikuoja

Didelėmis naujovėmis nepasižymi ir užvakar galutinai surikiuotas DP dešimtukas. Čia tik dvi vietos atiteko ne dabartiniams Seimo nariams – trečiuoju įrašytas jaunimo atstovas Vytautas Gapšys, dešimtuoju – buvęs socialinės apsaugos ir darbo viceministras Mečislovas Zasčiurinskas. Kiti veidai – iki skausmo pažįstami: Loreta Graužinienė, Virginija Baltraitienė, Valentinas Bukauskas, Vydas Gedvilas, Kęstutis Daukšys, Dangutė Mikutienė ir Jonas Pinskus.

Pastarasis teigė nemanąs, kad partija rizikuoja pirmu numeriu įrašydama įtariamąjį V.Uspaskichą. „Įtarimai – dar ne nusikaltimas. Dažnai politikoje įtarimai – tik kompromitavimo priemonė”, – teigė jis.

Įstatymams – daugiau širdies

LCS kandidatų sąraše po A.Zuoko išsidėstė šie Seimo nariai: Algis Čaplikas, Vytautas Bogušis, buvęs vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys. Beje, šios partijos sąraše trisdešimtuoju numeriu įrašyta Inga Rinau, kurios šeimos dramą stebi visa Lietuva. Moteris sakė, sieksianti, kad įstatymai „turėtų širdį”, o biurokratai ir abejingi valdininkai matytų ir realias žmonių problemas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Tie patys veidai, tos pačios pavardės"

  1. Primas

    Kad įsirašė pirmaisiais, dar nereiškia, kad taip ir bus. Butų labai šaunu, kad iš šios ketveriukės į Seimą nepatektų nei vienas.

  2. Uz nauja valdzia

    Pilnai sutinku su jusu komentaru. Tikimes, kad visi Lietuvos zmones taip balsuos, kaip Jus rasote. Jeigu butu galima balsuoti uz asmeni atskirai, tai vienintelis MONKEVICIUS yra vertas visuomines balso.
    Laikas visus komunistus ir visus huliganus, kurie susiprivatizavo zmoniu turtus, turi ne tik buti ismesti is LIETUVOS VALDZIOS, BET TURI BUTI NUBAUSTI IR VISAS TURTAS GRAZINTAS ZMONEMS.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.