Didžiuojasi esąs škotas

Kino filmų apie Džeimsą Bondą žvaigždė Seanas Connery savo naujoje knygoje teigia, kad jo gyvenimo sėkmę nulėmė tai, jog jis yra škotas.

Edinburge vykstančiame literatūros festivalyje už Škotijos nepriklausomybę aktyviai pasisakantis aktorius pristatė seniai lauktą memuarų knygą „Būti škotu”. Tai jis padarė per savo 78-ąjį gimtadienį. „Tai, kad esu škotas, iš esmės nulėmė mano gyvenimą”, – sakė aktorius, autobiografinėje knygoje išdėstęs savo požiūrį į škotų įtaką pasaulyje, – pradedant istorija ir baigiant literatūra bei sportu. Leidinyje taip pat išspausdinta daugiau kaip 400 nuotraukų iš asmeninės žvaigždės kolekcijos.

Per knygos pristatymą, surengtą Škotijoje, S.Connery pasakojo, kad iš pradžių ketino kurti dokumentinį televizijos serialą. „Tačiau rašydami scenarijų suvokėme, jog jis būtų neįgyvendinamas, todėl nusprendėme – reikia parašyti knygą. Viskas vyko siaubingai greitai”, – aiškino S.Connery gausiai susirinkusiems klausytojams, tarp kurių buvo ir Škotijos ministras pirmininkas Alexas Salmondas, vadovaujantis Škotijos nacionalinei partijai.

Knygoje aktorius aprašo savo vaikystę vargingame Edinburgo Fauntinbridžo rajone, taip pat savo pirmąjį darbą – išvežioti pieną ponio traukiamu vežimėliu. Šį darbą jis dirbo tol, kol 1962 metais buvo pakviestas vaidinti agentą 007 pirmajame bondiados filme „Daktaras Ne”.

S.Connery, kuris per apklausas dažnai pripažįstamas populiariausiu Džeimso Bondo vaidmens kūrėju, nuo 2003 metų, kai kino teatruose pasirodė „Ekstraordinarių džentelmenų lyga”, beveik nevaidino. Dabar aktorius užsiminė, jog netrukus gali imtis naujo projekto, tačiau pasakoti apie jį nenorėjo. „Jaučiu, kad kažkas verda, tik dar nežinau kas”, – tepasakė jis.

Škotiją dievinantis S.Connery pastaruosius kelis dešimtmečius gyveno Bahamuose. Aktorius pareiškė grįšiantis į gimtinę tik tuomet, kai ji taps nepriklausoma valstybe.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.