Seimo nariui – išbandymas kelyje

Kelionė nuosavu automobiliu iš Vilniaus į Ignalinos rajone esančią gimtinę Seimo nariui Algirdui Ivanauskui galėjo baigtis tragiškai. Jis žada siekti, kad avarijų kaltininkų atsakomybė būtų dar labiau sugriežtinta.

Sekmadienį apie 11 valandą kelyje Vilnius-Ignalina, likus dešimčiai kilometrų iki Pabradės, į A.Ivanausko automobilį „Audi A8” trenkėsi jį lenkdamas dideliu greičiu skriejęs BMW. Per susidūrimą parlamentaras savo mašiną suvaldė ir sustojo šalikelėje. Tačiau avarijos kaltininko automobilis, daugiau kaip šimtą metrų skriejęs oru nuo pakalnės, subyrėjo į dalis. BMW vairuotojas, kuriam policijos pareigūnai vėliau nustatė vidutinį girtumą – 2,38 promilės alkoholio, didesnių sužeidimų išvengė. Įvykio aplinkybes tiria Vilniaus rajono policijos komisariato pareigūnai.

„Važiuodamas į pakalnę lenkiau kitą automobilį. Matomumas buvo geras. Netrukus per veidrodėlius pamačiau, kad manęs link dideliu greičiu lekia BMW. Staiga „prisispaudžiau” prie mašinos, kurią lenkiau, šono. BMW trenkėsi į mano automobilį – prisiėmiau smūgį. Liudininkai vėliau pasakojo, kad BMW po susidūrimo sukosi ore kaip propeleris, net nulaužė kelių trijų metrų pušelių viršūnes. Mano skaičiavimais, jis nuskrido apie 120 metrų. Įsivaizduokite, kokiu greičiu galėjo važiuoti tas automobilis”, – pasakojo LŽ nemalonius įspūdžius Seimo narys.

A.Ivanauskas tikino tuomet neišsigandęs, tik baiminęsis atsitrenkti į automobilį, kurį pats lenkė. Juo važiavo moteris su keturiais vaikais. „Jos automobilis buvo nedidukas, todėl po avarijos pats džiaugiausi ir ta ponia buvo laiminga, kad BMW trenkėsi į mano mašiną”, – sakė parlamentaras.

A.Ivanauskas teigė iškart supratęs, jog avariją sukėlęs vairuotojas neblaivus – nuo jo sklido stiprus alkoholio kvapas, vyriškis svirduliavo. „Netrukus eismo įvykio vietoje susirinko daug žmonių. Jie buvo pasiryžę kumščiais paauklėti žmogų, sudariusį avarinę situaciją, per kurią galėjo žūti žmonių”, – kalbėjo Seimo narys.

A.Ivanauskui buvo kraupu klausytis po avarijos prabilusio BMW vairuotojo. „Kur tie prakeikti policininkai? Man dega balius. Sulauksiu pareigūnų ir tuojau pat lėksiu atgal. Paimsiu golfą ir važiuosiu į balių”, – prisiminė incidento kaltininko žodžius Seimo narys.

Jo manymu, BMW vairuotojo kraujyje galėjo būti ir apie tris promiles alkoholio, nes policininkai į įvykio vietą atvyko po valandos. „Matyt, vis dar esama spragų šiemet sugriežtintuose įstatymuose, jei niekaip nepavyksta pažaboti asmenų, kurie girti sėda prie vairo, lekia didžiuliu greičiu, sukelia tragiškai pasibaigiančias avarijas ir sulaukia neadekvačios nusikaltimui nuobaudos. Rudenį siūlysiu įstatymų pataisas, kurios, tikiuosi, pakeis padėtį”, – žadėjo A.Ivanauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Seimo nariui – išbandymas kelyje"

  1. vv

    Čia Lietuva, čia įstatymų nėra……viską valdo pinigai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.