Olimpiadai pasibaigus aistros tebeverda

Po vakar Pekine iškilmingai uždarytos olimpiados kiekviena valstybė skaičiuoja derlių. Koks jis buvo Lietuvai? Apie planuotų medalininkų fiasko ir „netyčiukų” triumfą įvairiais lygiais diskutuosime dar ilgai.

Iš dvi savaites trukusios XXIX-osios vasaros Pekino olimpiados Lietuva parsiveža penkis medalius – du sidabro ir tris bronzos. Ko tikėjomės ir ką turime? Turime nemažai. Ačiū tiems, kurie pavadavo planuotus medalininkus, – sidabrinei buriuotojai Gintarei Volungevičūtei ir bronziniam imtynininkui Mindaugui Mizgaičiui. Ačiū tautos numylėtiniui Virgilijui Aleknai už bronzą ir šauniesiems nepakartojamiems mūsų penkiakovininkams – sidabriniam Edvinui Krungolcui ir Atėnų sidabrą į Pekino bronzą pakeitusiam Andrejui Zadneprovskiui.

Prieš olimpiadą manyta, kad dėkosime ir nebe pirmoje olimpiadoje dalyvaujantiems mūsų irkluotojams, boksininkams, dviratininkėms, sunkumų kilnotojui, krepšininkams… Bet taip jau išėjo, kad olimpinės viltys ir vėl grįžo be nieko. Ką gi, bus laiko viską aptarti, visų išklausyti.

O dabar laukia graži savaitė – svarbiausių šalies institucijų vadovai išsirikiuos į eilę, kad kiekvienas galėtų oficialiai padėkoti olimpinius medalius Lietuvai iškovojusiems sportininkams. Ir mes jais džiaugsimės ne vieną dieną bent jau savo televizorių ekranuose.

Deja, pasaulinė sporto šventė baigėsi. Olimpiados uždarymas, kaip ir žaidynių pradžios iškilmės, vakar vyko „Paukščių lizdu” pramintame Kinijos sostinės nacionaliniame stadione, kuriame telpa per 90 tūkst. žiūrovų. Per 10 tūkst. sportininkų iš 204 šalių per šešiolika olimpiados dienų kovojo dėl 302 medalių komplektų. Į stadioną iškilmingai buvo įneštos olimpinių žaidynių dalyvių vėliavos. Mūsų šalies vėliavnešė šį kartą buvo G.Volungevičiūtė.

Vakar šventė buvo gana trumpa ir ne tokia oficiali kaip atidarymas. Po privalomų kalbų ir koncerto stadioną būriais užtvindė linksmi ir atsipalaidavę olimpinių žaidynių dalyviai. Sportininkai vakar stadione buvo svarbiausi žmonės. Nes tik jų dėka kartą per ketverius metus dvi savaites galime džiaugtis fantastiškais startais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

3 atsiliepimai į "Olimpiadai pasibaigus aistros tebeverda"

  1. mi

    kada krepsininkai i vilniu atskrenda?bus sutikimas koks pogalais?niekur jokios informacijos 😥

  2. ransas

    kokio dar sutikimo, grysta nieko nepese 😥 4

  3. aliona

    reikejo vaziuot ir pest.gudrus dabar visi kritikuot.manau viskas yra gerai 😉 padare zmones ka galejo.jug nemesim veliaveliu i siuksliu deze vien del to kad truputuka nepavyko.nepavyko siandien pavyks rytoj.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.