Sieks rekordo – dviračiu aplink Lietuvą

Klaipėdiečių pora aktyvų savo poilsį ruošiasi įprasminti Lietuvos rekordų knygoje. Sutuoktiniai savaitgalį dviviečiu dviračiu išsiruošė į kelionę aplink Lietuvą.

Verslininkai Viktorija Vaišvilaitė ir Gvidas Skirutis šiuo metu siekia Lietuvos rekordo – tandemu greičiausiai apvažiuoti šalį. Trisdešimtmečių pora per dieną ketina numinti apie porą šimtų kilometrų.

Iš Klaipėdos sutuoktiniai pajudėjo Palangos link, vėliau suko pro Skuodą. Važiuodami aukštyn palei valstybės sieną iš viso jie turėtų įveikti apie 1200 kilometrų. Pakeliui klaipėdiečiai fotografuos matytus vaizdus, rinks parašus, kad surinktus duomenis vėliau pateiktų rekordus fiksuojančiai agentūrai „Factum”.

Prieš išvykdamas G.Skirutis baiminosi tik blogų orų ir rimtesnių dviračio gedimų. Aktyvaus poilsio mėgėjų kitokio pobūdžio sunkumai negąsdino.

Būsimam žygiui sutuoktiniai ruošėsi padėdami vyresniajam sūnui siekti asmeninio rekordo – dviračiu nuvažiuoti ilgiausią Lietuvoje atstumą. Keturmetis rekordininkas Nojus per 23 valandas numynė 111 kilometrų.

Ar keturmečio kelionė nenuvargino? Pasak G.Skiručio, paprašytas persėsti nuo dviračio į mašiną mažasis rekordininkas apsiverkė. Žygį jis norėjo tęsti toliau.

Praėjusią savaitę buvo ruošiami dokumentai, kad šis faktas būtų užregistruotas Lietuvos rekordų knygoje. Tai ne pirmas ir ne paskutinis šeimos pasiekimas.

Prieš porą metų Gvidas kartu su draugais Lietuvą apvažiavo keturračiais. Tad iš patirties žino, ko gali tikėtis dabartinėje kelionėje su Viktorija.

Pernai vasarą nuo Vilniaus arkikatedros į Klaipėdą vyras dviračiu parmynė per dieną. Tad didesnių pasiruošimų prieš šią kelionę aplink Lietuvą neprireikė.

„Kam mums reikia nuolatinių rekordų? Taip įprasminame savo aktyvų poilsį. Mums tai atrakcija”, – tikino nekilnojamojo turto bendrovei vadovaujantis vyras.

Nakvoti trisdešimtmečių pora ketina palapinėje, glaudžiantis kaimo turizmo sodyboje ar pakelės viešbutyje. Kelionės išvakarėse pora daiktų dar nebuvo susidėjusi. Tai ketino padaryti likus kelioms valandoms iki žygio.

Klaipėdiečiai į namus, kur pasiilgę lauks sūnus ir pustrečių metukų dukra, turėtų grįžti šį savaitgalį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Sieks rekordo – dviračiu aplink Lietuvą"

  1. x

    Esu „apvaziaves Lietuva” dviraciu. Galiu apie tai kalbeti nes zinau kas tai yra. Apvaziuoti .. apstrakciai pasakyta, ypac siekiant rekordo. Cia mat reiktu konkretumo – koks KONKRECIAI marsutas, dviraciu vezamas bagazo svoris. Ilsejimosi (miegojimo ir maisto ruosos)salygos (uk kalbama apie turistini vaziavima. Noriu pazymeti kad esant skirtingoms oro salygoms (Lietus ir priesinis vejas) rezultatas to paties „myniko” bus LABAI skirtingas (gali buti net dvigubai).. ytaka rezultatui turi ir daug kitu dalyku (dviracio padangos ir kiti gedimai , galimos traumos, ir tt.) Man tikrai keista kai is turizmo bandoma padaryti sensacija ar net Rekorda. Beje tandemo vid greitis ddesnis nei yprasto dviracio.. ka gali zinoti kal kas ta kvaila „rekorda” kitais metais „pamus” su „mopiedu” ar nebutinai- tegu ir sportiniu plento dviraciu (200 km i diena tai vieni juokai ) 🙂 Osiaip saunuoliai kad keliaujat..gaila kad linke i garbetrioskiskuma, mazas zygdarbis cia , na nebent tiem kietai atrodo kas po sikna dviracio nera turejes.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.