Politikai kratosi algų

Vos spėję pasididinti sau atlygį uostamiesčio politikai staiga tapo geradariais. Kai kurie jau spėjo pareikšti, kad kompensacijų jiems nebereikia.

Meras atsisakė pirmasis

Per paskutinį posėdį prieš atostogas tarybos nariai balsų dauguma pritarė šešių politikų inicijuotam sprendimo projektui ir daugiau nei triskart pasididino mėnesio išmokas ūkinėms išlaidoms.

Pašto, transporto, telefono išlaidoms padengti bei kanceliarinėms priemonėms pirkti nuo šiol jie gaus 1000 litų.

Dar dviem šimtais daugiau per mėnesį nubyrės komisijų, komitetų pirmininkams bei kolegijos nariams.

Tačiau vos spėję priimti miestiečius papiktinusį sprendimą, politikai puolė atsisakinėti išmokų, už kurias niekam neprivalo atsiskaityti.

Balsavęs už tai, kad tarybos narių atlygis būtų didesnis, Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius pirmasis atsisakė savosios dalies.

Jam kompensacijos už papildomas išlaidas esą nereikia, nes būtiniausiomis priemonėmis jį aprūpina darbovietė.

Penktadienį administracijos direktoriui Aloyzui Každailevičiui jis įteikė raštą, kuriuo atsisakė 1000 litų išmokos.

„Neturiu jokios moralinės teisės imti tuos pinigus, nes man ir taip viską apmoka. Pažiūrėsim, kaip pasielgs tie, kurie labiausiai triukšmavo”, – sakė meras.

Parems partiją

Mero pavyzdžiu netrukus ketina pasekti ir jo pavaduotojas, partijos „Tvarka ir teisingumas” atstovas Benas Šimkus, buvęs vienas iš skandalingo sprendimo iniciatorių. Jo sąskaitos taip pat apmokamos iš miesto biudžeto.

Mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė teigė išmokos neatsisakysianti, tačiau žada imti mažiau nei tūkstantį. Kiek konkrečiai, dar sakė nežinanti.

Sprendimo padidinti išmokas nepalaikę Liberalų Sąjūdžio frakcijos nariai bei konservatoriai ketina tartis, ką darys su gautais pinigais.

Algos bus legalios

Daugiausiai triukšmo sukėlę ir piketą prie savivaldybės ketvirtadienį surengę konservatoriai taip pat žada atsisakyti išmokų, tačiau prieš tai jie sieks įrodyti, kad tarybos sprendimas priimtas neteisėtai.

„Tai jau panašu į nemokamą cirką. Raginsime politikus atsisakyti išmokų, tačiau populistinių žaidimų, kaip meras, nežaisime”, – tvirtino konservatorių vedlys Naglis Puteikis.

Apie galimybę atsisakyti sau priklausančios dalies prakalbo ir vienas aktyviausių didesnių išmokų šalininkų – liberaldemokratas Valerijonas Bernotas.

„Galutinį sprendimą priimsiu pasitaręs su partijos kolegomis. Tačiau esu įsitikinęs, kad tarybos narys privalo gauti normalų atlyginimą, nes mūsų darbas nėra hobis. Juk negali dirbti ir dar mokėti iš savo kišenės. Kur tai matyta?”, – stebėjosi V.Bernotas.

Paaiškėjo, kad įstatymo nustatytą atlygį už posėdžiuose praleistą laiką iki šiol uostamiesčio politikai gaudavo nelegaliai. Papildomą šimtą ar pusantro šimto litų jie pasiimdavo nepateikę dokumentų, liudijančių, kad dėl darbo taryboje prarado dalį algos pagrindinėje darbovietėje. Nuo šiol jie pažymas turės pateikti kiekvieną mėnesį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.