Vasaros atostogų mitas

Prasidėjus vasaros atostogoms amerikiečiai ima skųstis, kad jų beveik neturi. Šia vasara galės pasidžiaugti mažiau kaip 40 proc. dirbančių Jungtinių Valstijų gyventojų. Tai pats mažiausias skaičius per pastaruosius 30 metų.

Amerikiečiai neatostogauja vasarą ne dėl to, kad atostogos jiems nepriklausytų. Amerikiečiai turi teisę atostogauti tik 14 dienų per metus. Jei kuris iš jų nutaria prisidurti kokią dieną prie Kalėdų ir Naujųjų metų, prie nacionaline švente laikomos Padėkos dienos arba pabūti kartu su savo vaikais, kai jie išleidžiami pavasario atostogų, atėjus vasarai pastebi, kad atostogų jau nebeturi.

Be to, net kai žmogus ir gali pasiimti tas 14 dienų pagal įstatymą priklausančių atostogų, dar nereiškia, kad jos bus mokamos. Darbo statistikos biuro duomenys rodo, kad net 1 iš 4 dirbančių amerikiečių negali pasidžiaugti mokamomis atostogomis.

Ir niekas tuo labai nesistebi, nes JAV ekonomikos padėtis dabar blogiausia per pastaruosius 28 metus, o atostogos geriausiai iliustruoja tiesioginį ryšį tarp mažo atostogaujančių amerikiečių skaičiaus ir blogos šalies ekonominės padėties.

Na, o tie, kuriems vis dėlto pavyksta išeiti atostogų, nelabai kur ir nukeliauja. Nemaža dalis amerikiečių bijo, kad klientams jų gali prireikti būtent tada, kai jie susiruoš kur nors išvykti. Be to, darbdavys gali atostogaujantį žmogų greičiau atleisti iš darbo taip bandydamas sumažinti gamybos išlaidas. Žmonės priversti daug dirbti ir dėl to, kad didelėse bendrovėse būtų pateisinami milžiniški vadovaujančių darbuotojų atlyginimai.

Todėl amerikiečiai su pavydu žvelgia į Europą, kur darbdaviai daug labiau gerbia teisę į poilsį. Europiečių įsitikinimu, pailsėję žmonės grįžta kupini jėgų naujoms užduotims atlikti, o jų galvose lengviau gimsta naujos idėjos, be to, jie tampa lojalūs darbovietei. Prancūzai turi teisę atostogauti 39 dienas per metus, o britai – 25. Tai žinantys amerikiečiai tik atsidūsta, kad dėl tautą apėmusio noro daugiau užsidirbti jų gyvenimas greit primins Charleso Dickenso knygose aprašytą košmarą. Kiti skundžiasi, kad gyvena apimti „tylios depresijos”, kuri kaip rūdys graužia jų šeimas. Abu tėvai vis daugiau dirba ir vis toliau važinėja į darbą, dėl to negalėdami net per atostogas pabūti kartu šeimos nariai ima prarasti tarpusavio ryšį. Šeima net nesugeba kartu susėsti prie stalo ne tik dėl užsitęsusių darbo valandų, bet ir dėl to, kad nėra kam pagaminti pietų.

——————————————————————————–

Atostogų trukmė Vakarų šalyse:

Jungtinė Karalystė – 25 dienos

Vokietija – 27 dienos

Prancūzija – 39 dienos

Švedija – 30 dienų

Nyderlandai – 25 dienos

Kanada – 20 dienų

Jungtinės Valstijos – 14 dienų

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

1 atsiliepimas į "Vasaros atostogų mitas"

  1. s

    😡 …..Todėl amerikiečiai su pavydu žvelgia į Europą…. 😯 nei vienas JAV pilietis(nors pavadino visus amerikiečiais tiek šiaurės Amerikos tiek Pietų) NENORI Į TĄ JŪSŲ EUROPĄ. Kažkodėl Europoidai neria į JAV

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.