Užpulta ambasada Minske

Prieš Lietuvos ambasadą Minske penktadienio naktį įvykdytas vandalizmo aktas – nacionalbolševikine simbolika išpiešta ambasadą sauganti mūro siena, į ją sudaužyti buteliai, o į ambasados teritoriją įmesti nacionalbolševikų pasirašyti lapeliai.

Juose reiškiamas protestas prieš Seimo priimto įstatymo pataisas, draudžiančias sovietinės simbolikos naudojimą viešuose renginiuose. Ambasadorius Baltarusijoje Edminas Bagdonas sakė, kad Baltarusijos užsienio reikalų ministerijos pareigūnams įteikęs notą, reikalaudamas ištirti incidentą, surasti kaltininkus ir imtis priemonių, kad ateityje nebūtų pažeistas Lietuvos ambasados imunitetas. Nota taip pat įteikta į URM iškviestam Baltarusijos ambasados atstovui.

Ambasadoje apsilankę Baltarusijos milicijos pareigūnai teigė pradėję tyrimą. Anot E.Bagdono, jie atsiprašė ambasados darbuotojų, pažadėjo, kad kreipsis į tam tikras institucijas, tačiau kaip bus išspręstas šis konfliktas, pasakyti negalėjo. Po vandalų siautėjimo, Lietuvos ambasados Konsuliniame skyriuje laikinai sustabdytas dokumentų priėmimas – aptarnaujami tik Lietuvos piliečiai.

Lietuvos santykiai su Baltarusija vertinami ne vienareikšmiškai. Europos Sąjunga griežtina poziciją dėl autoritarinio prezidento Aleksandro Lukašenkos veiksmų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.