Nepasidalija įtakos zonomis

Kare dėl donorų paliaubų dar nematyti. Abi Klaipėdoje veikiančios donorystės įstaigos viena kitą kaltina nesąžiningais konkurencinės veiklos metodais ir nusileisti neketina.

Susidūrė Telšiuose

Vakar Nacionalinio kraujo centro (NKC) Klaipėdos filialo darbuotojus sukrėtė, anot jų, konkurentų akibrokštas. NKC mobilioji brigada dar prieš mėnesį buvo suplanavusi donorystės akciją Telšių apskrities ligoninėje, rengtą kartu su vietos rajono savivaldybe. Tačiau NKC darbuotojų Žemaitijos sostinėje laukė akibrokštas. Čia jau dirbo uždarosios akcinės bendrovės Kraujo donorystės centras mobilioji brigada neva prisistačiusi Nacionalinio kraujo centro atstovais.

Telšių ligoninės atstovams paprašius nevelti jų į donorystės įstaigų karą, pavėlavusieji turėjo pasitenkinti kur kas mažesnėmis patalpomis donorams aptarnauti.

Pasak NKC Klaipėdos filialo vadovės A.Skarbalienės, tai ne pirmas kartas, kai buvusio šios įstaigos vadovo Broniaus Pliuškio vadovaujamas UAB Kraujo donorystės centras sukelia sumaištį ir panašius incidentus.

Vadovė įsitikinusi, kad į naująją įstaigą drauge su vadu perėję dauguma darbuotojų naudojasi buvusios darbovietės ankstesne informacija.

Išvykų grafiką žinantys Kraujo donorystės centro bendrovės darbuotojai vis atsiduria tose pačiose Klaipėdos filialo rengiamose donorystės akcijose. A.Skarbalienė piktinosi, kad konkurentų bendrovės darbuotojai naudojasi jų įdirbiu.

Vadovė tikisi, kad sudėlioti visus taškus kovoje dėl donorų padės sveikatos apsaugos ministro įsakymo padarinius tiriančių atitinkamų institucijų tyrimų išvados.

Pasikeitė tik pavadinimas

„Negerai, kad mes tylūs ir tolerantiški. Tą patį galėtume pasakyti ir apie juos”, – taip konkurentų mestus kaltinimus atrėmė B.Pliuškys.

Vadovas teigė, kad problemų kyla dėl to, kad Nacionalinio kraujo centro naujieji darbuotojai naudojasi jų įdirbiu ir savinasi kaip savo darbo rezultatą.

„Mūsų kolektyve pasikeitė tik pavadinimas, tačiau darbo principai ir stilius išliko tie patys. Į Nacionalinį kraujo centrą atėjo dirbti dauguma neturinčiųjų patirties. Tad kas kieno įdirbiu naudojasi?” – aiškino pašnekovas.

Nors B.Pliuškys teigė, kad įstaiga renkasi konkurentų nejuodinimo politiką, tačiau neiškentęs pridūrė, kad konkurentai taip pat – ne šventieji.

„Kai Klaipėdos filialui beveik prieš dešimt metų atėmė savarankiškumą ir padarė pavaldų Nacionaliniam kraujo centrui, mūsų uždirbti 970 tūkst. litų atiteko Vilniui. Tai kas geriau: valstybinis reketas ar priklausomybė uab’ui?” – senas nuoskaudas prisiminė B.Pliuškys, paklaustas, kieno pavaldume sekasi geriau dirbti.

Jis džiaugėsi, kad naujasis darbdavys įstaiga rūpinasi kur kas labiau nei ankstesnis ir kolektyvas patenkintas naujomis sąlygomis.

Pateikė išvadas

Pirmadienį popiet Seimo antikorupcinės komisijos pateiktose išvadose dėl NKC veiklos pertvarkymo pripažinta, kad sveikatos apsaugos ministras Rimvydas Turčinskas, perduodamas Viešosios įstaigos filialą bei jo vykdomas funkcijas į privačias rankas, pažeidė Lietuvos Respublikos civilinio kodekso nuostatas ir valstybės interesus.

Komisijos išvados bus perduotos Specialiųjų tyrimų tarnybai, kuri birželio 30 dieną pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl VšĮ Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialo funkcijų ir turto perdavimo bendrovei Kraujo donorystės centras aplinkybių, siekiant nustatyti, ar šiuose veiksmuose yra nusikalstamos veikos požymių.

Komisija taip pat ketina sekti vykdomo tyrimo eigą bei priimtus sprendimus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.