Duobėta gatvė jau neberūpės

Vyriausybė dosniai atseikėjo lėšų sostinės prieigose esančio Senosios Riešės kaimo Miglės gatvės rekonstrukcijai. Joje gyvenanti socialdemokratė Milda Petrauskienė galės pamiršti keliones duobėtais keliukais.

Socialdemokratų dominuojama Vyriausybė dar birželio mėnesį pakeitė savo nutarimą dėl 2008 metų kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo lėšų paskirstymo. Be kitų, šis sprendimas pradžiugino ir Vilniaus rajono savivaldybėje esančio Senosios Riešės kaimo Miglės gatvės namų gyventojus. Šios gatvės rekonstrukcijai Vyriausybė atseikėjo 300 tūkst. litų.

Socialdemokratų lyderio Gedimino Kirkilo vadovaujamos Vyriausybės sprendimas nustebino kitose Senosios Riešės gatvėse esančių namų gyventojus. Jų teigimu, Miglės gatvė tokia pat prasta, duobėta ir neasfaltuota, kaip ir kitos šio kaimo gatvės. Vienintelis skirtumas – čia gyvena Lietuvos socialdemokratų partijos vicepirmininkė, Seimo narė M.Petrauskienė.

Riešės seniūnija, į kurią pagalbos dėl neišvažiuojamų gatvių kreipėsi kaimo gyventojai, skėsčioja rankomis. Žmonėms buvo pasiūlyta patiems padaryti gatvių rekonstrukcijos sąmatą ir, pasidalijus išlaidas, samdytis privačias kelių tiesimo bendroves. Kai kurių Senosios Riešės gatvių gyventojai jau apskaičiavo, kad šie darbai jiems kainuos 6-9 tūkst. litų.

„Buvome labai nustebę, kai išgirdome, kad Miglės gatvei tvarkyti skirta lėšų. Įsivaizduojame, kad toje gatvėje gyvena kas nors iš Seimo, nes iš kur kitur nukris pinigai?”, – LŽ kalbėjo Senosios Riešės gyventojai.

Vakar Seimo narė M.Petrauskienė nerado laiko su LŽ pasidalyti džiaugsmu dėl netrukus prasidėsiančios Miglės gatvės rekonstrukcijos. Tuo metu Seimo vicepirmininkas, opozicinio Liberalų sąjūdžio atstovas Gintaras Steponavičius, kiek anksčiau ir pats gyvenęs Senojoje Riešėje, pabrėžė, kad susiklosčiusi padėtis jam primena senuosius nomenklatūros laikus.

„Jei visų aplinkinių gatvelių gyventojai renka pinigus ir patys gerina savo aplinką, o politikas, naudodamasis savo ryšiais, tai daro iš valstybės lėšų, peržengiamos visos civilizuotos visuomenės gyvenimo ribos”, – piktinosi parlamentaras.

Riešės seniūnės Anos Kotvickos teigimu, dėl lėšų Miglės gatvei remontuoti į Vilniaus rajono savivaldybę seniūnijos kreipėsi tos gatvės gyventojų prašymu. Seniūnijai esą buvo pateikta apie 50 žmonių parašų. Tačiau, kas tie pasirašiusieji – seniūnė neprisiminė, mat šiuo metu atostogauja.

Kitų Senosios Riešės gatvių gyventojai tikina irgi ne kartą mynę seniūnijos slenksčius. Vienintelis gautas patarimas – už gatvių rekonstrukciją mokėti patiems.

Lėšas keliams remontuoti skirstanti Lietuvos automobilių kelių direkcija patvirtino dalį lėšų Senosios Riešės Miglės gatvės rekonstrukcijai skyrusi seniūnijos prašymu. Tačiau, LŽ pašnekovų šioje institucijoje teigimu, kaip ir kam panaudoti skirtas lėšas, yra seniūnijos „sąžinės ir išmanymo reikalas”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.