Nuodijo parazitus – išguldė policininkus

Tarnybos metu buvo apnuodyti keturi Kauno Žaliakalnio policijos komisariato, įsikūrusio viename pastate su bulvių apdorojimu besiverčiančia bendrove, pareigūnai.

Pirmadienio pavakarę griaudint perkūnijai ir blyksint žaibams į šią Kauno policijos įstaigą skubėjo ne tik miesto ugniagesiai gelbėtojai, bet ir greitosios pagalbos medikai.

Paslaptingas kvapas.
Dėl aitraus kvapo, pasklidusio budėtojų dalyje keliolika minučių po šešių, iš pradžių kaltinta gamtos stichija. Mat beveik tuo pat metu ėmė kaukti pirmame pastato aukšte esančio pasų poskyrio priešgaisrinė signalizacija. Manyta, kad žaibo iškrova galbūt kažką „užtrumpino”.

Iškviesti ugniagesiai spėjamo gaisro židinio vietoje išvydo besiraitančius baltus dūmus. Jie smelkėsi pro bendras komisariato ir už sienos įsikūrusios bendrovės „Nirgūna” ventiliacijos angas. Įmonės patalpose rūko dvi po 120 gramų sveriančios dūminės skardinės.

Kol buvo ieškoma „Nirgūnos” atstovų, greitosios pagalbos medikai teikė pagalbą tarnybos metu nukentėjusiems pareigūnams. Pasų poskyrio viršininkei ir dviem budėtojų dalies darbuotojams prireikė deguonies kaukių. Dar vienas jų kolega išvežtas į ligoninę.

„Nirgūnos”, kuri verčiasi bulvių apdorojimu ir ruošimu maistui, darbuotojų tuo metu įmonėje nebuvo. Jie ramiausiai ilsėjosi po darbų. Tačiau darbo dienos pabaigoje į „Nirgūną” buvo iškviestas specialistas iš UAB Kauno profilaktinės dezinfekcijos stoties dezinfekuoti patalpas. Vabzdžiams ir kitiems kenkėjams sunaikinti 120 kvadratinių metrų patalpose buvo paliktos dvi dūmines skardinės specialaus cheminio preparato „Ultimate Super SG”.

Įkvėpė nuodingų dūmų

„Ultimate Super SG” draudžiama naudoti gyvenamųjų namų rūsiuose ir patalpose, kuriose dirba žmonės. Preparato dūmai kenkia sveikatai – jei įkvepiama ar patenka į akies gleivinę. „Ultimate Super SG” skirtas vabzdžiams ir kitiems sandėlių kenkėjams naikinti sunkiai prieinamose vietose. Instrukcijoje aiškiai nurodyta, jog panaudojus šį cheminį preparatą į patalpas galima įeiti tik po 24 valandų ir tai tik su sąlyga, kad jos būtų gerai išvėdintos.

Pirminiais duomenimis, vos tris savaites dirbantis profilaktinės dezinfekcijos stoties specialistas perdozavo „Ultimate Super SG”, be to, neperspėjo tame pačiame pastate dirbusių žmonių, kad naudojo šį preparatą. Gretimose patalpose įsikūręs pasų poskyris jau buvo baigęs darbą, tačiau komisariato, esančio antrame namo aukšte, budėtojų dalis dirba visą parą. Dėl šios „dujų atakos” budėtojų darbas sutriko maždaug porai valandų. Kol pareigūnai vėdino patalpas, telefono skambučiai buvo peradresuojami Vyriausiojo policijos komisariato budėtojams.

Žaliakalnio budėtojai, suteikus jiems būtinąją medicinos pagalbą, dirbo pernakt. Tačiau darbo sąlygos nebuvo tinkamos. Tai konstatavo rytą į tarnybą susirinkę nukentėjusių policininkų kolegos ir pasų poskyrio klientai – pastate tebetvyrojo aitrus specifinis kvapas. Jis buvo jaučiamas net komisariato prieigose.

Pradėtas tyrimas

„Mano vyrai – supermenai, – vakar LŽ tvirtino Žaliakalnio policijos komisariato viršininkas Romas Oželis, paklaustas, kaip jaučiasi apnuodyti jo pavaldiniai. – Pasų poskyrio viršininkė šiandien – vėl darbe. O budėtojų dalies pareigūnai kelias dienas pagers pieną, sultis ir vėl eis į tarnybą. Į ligoninę išvežtas jų kolega jau išleistas namo.”

Pasak R.Oželio, tai anaiptol nebe pirma „Nirgūnos”, kuri kaip ir komisariatas nuomoja patalpas iš bendrovės „Autrolis”, nemaloni staigmena kaimynams. Būdavo, kad nuodų tvaikas tvyrodavo komisariato patalpose po poilsio dienų. Beje, ir ankstesniais atvejais apie rengiamas dezinfekcijas bendrovė neįspėdavo kaimynų.

Šįkart Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnai užsimojo viską išsiaiškinti iki galo, todėl pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo darbų saugos ir sveikatos apsaugos darbe reikalavimų pažeidimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.