„Lietuvai“ linkėjo gero vėjo

Jachtos „Lietuva” įgula atsisveikino su artimaisiais. Laivas išplaukė į didžiųjų burlaivių regatą „The Tall Ships Races 2008”.

Sekmadienį „Lietuva”, vadovaujama kapitono Stepono Kudzevičiaus, išplaukė iš Klaipėdos uosto į Liverpulį. Nuo ten prie laivo vairo stos S.Kudzevičiaus sūnus Osvaldas. Regatoje dalyvaus 26 jachtos „Lietuva” įgulos nariai, iš jų keturiolika jaunų buriuotojų, kuriems dar nėra 25 metų.

„Savo žmonėmis aš pasitikiu, kitaip neplaukčiau su jais. Esu avantiūristas, bet ne beprotis”,– juokavo O.Kudzevičius. Jis tvirtino, jog jūroje viskas priklauso nuo įgulos, ne nuo kapitono.

Nuo Kruizinių laivų terminalo išlydėti jachtos susirinko buriuotojų artimieji, gero vėjo linkėjo ir miesto meras Rimantas Taraškevičius.

Klaipėdos savivaldybės jachta jau penktus metus dalyvauja prestižinėje regatoje. Regatos maršrutas driekiasi per Šiaurės ir Airijos jūras bei Atlanto vandenyną. Buriuotojus priims keturių šalių uostai: Liverpulis (Anglija), Malojus (Norvegija), Bergenas (Norvegija), Den Helderis (Nyderlandai).

Uostuose tradiciškai vyks apsikeitimas įgulomis.

Jachta, nuplaukusi apie 6000 jūrmylių, namo grįš tik pirmąją rugsėjo savaitę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.