Linksmybės baigėsi gedulu

Giruliuose tradiciniame Lietuvos socialdemokratų partijos sąskrydyje planuotas džiaugsmingas iškilmes teko atšaukti dėl jūroje nuskendusio jaunuolio.

Jūroje skendo trise

Nelaimė Giruliuose prie stovyklavietės „Žuvėdra” įvyko šeštadienį po pietų. Audringoje jūroje išsimaudyti nusprendusiems trims jaunuoliams iš Zarasų prireikė gelbėtojų pagalbos.

Du jiems pavyko išgelbėti, o trečiojo, aštuoniolikmečio Mindaugo Mieliausko gyvybę pasiglemžė bangos.

Gelbėtojų ir medikų pastangos atgaivinti apie 40 minučių po vandeniu ieškotą vaikiną buvo bevaisės. Sąskrydžio koordinatorė socialdemokratė Lilė Petraitienė tvirtino, jog vaikinai iš Zarasų nepaklausė gelbėtojų perspėjimo.

Nors jūra buvo audringa, plevėsavo raudona vėliava, jaunuoliai nėrė į vandenį.

„Jaunuoliai kilę iš ežerų krašto. Gal jie pamanė, kad jūra kaip ežeras – ją galima perplaukti skersai išilgai. Jie nepaisė perspėjimų ir per toli nuplaukė. Buvusius arčiau kranto gelbėtojai išgelbėjo. Trečiasis buvo per toli. Jį nusinešė srovė ir atsitiko didžiulė nelaimė”, – apgailestavo L.Petraitienė.

Lankėsi ne pirmą kartą

Moteris pasakojo, kad M.Mieliausko draugai paneigė, jog vaikinas būtų vartojęs alkoholio.

„Jaunuoliai tikrai neatrodė girti. Kalbėjausi su jais. Tvirtino negėrę. Klausiau ir apie nuskendusįjį.

Draugai patikino, kad gal simboliškai alaus bokalą ir išgėrė, bet ne daugiau”, – pasakojo skaudžia nelaime pasibaigusio partinio sąskrydžio koordinatorė.

M.Mieliauskas nebuvo partijos narys. Jai ne vienerius metus priklausė nuskendusiojo mama, šiuo metu dirbanti Airijoje. Anksčiau ji ne kartą su sūnumi lankėsi Giruliuose organizuojamuose partijos sąskrydžiuose.

Kartu jie čia viešėjo ir pernai, kai mama į Lietuvą buvo grįžusi atostogų. Šiemet vaikinas į sąskrydį atvyko su Zarasų jaunimu.

Vakar M.Mieliausko mamai jau buvo pranešta apie nelaimę.

Pagerbė tylos minute

Šeštadienio vakarą Giruliuose buvo planuojamas įspūdingas sąskrydžio atidarymas. Į renginį atvyko partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas, partijos garbės nariai, buvo kviesti ir kitų partijų lyderiai.

Tačiau įvykus nelaimei socialdemokratai atšaukė linksmybes ant jūros kranto. Vakare vietoje planuoto laužo ir fejerverkų, skelbiančių šventės atidarymą, buvo sukurtas mažas atminimo lauželis. M.Mieliauskas buvo pagerbtas tylos minute. Kiti renginiai vyko tik stovyklavietės teritorijoje.

Sekmadienį apie vidurdienį sąskrydis buvo uždarytas ir jo dalyviai pradėjo skirstytis.

Saugumu buvo pasirūpinta

Giruliuose, buvusioje pionierių stovykloje „Žuvėdra”, socialdemokratai sąskrydį surengė penktą kartą. Paprastai tokiame renginyje dalyvauja apie 2 tūkst. partijos narių ir jų šeimų narių. Panašiai tiek žmonių buvo ir šiemet.

L.Petraitienė tvirtino, jog sąskrydyje buvo užtikrintas saugumas – budėjo trys gelbėtojai, greitosios medicinos pagalbos komanda, dirbo saugos tarnyba.

Anot koordinatorės, prieš renginį visiems dalyviams buvo išdalytos saugumo instrukcijos, kuriose pateikta informacija dėl gaisrų, maudynių.

„Gelbėtojai pakrantėje budėjo visą laiką. Tačiau maudytis jaunuoliai buvo nuėję kiek atokiau nuo teritorijos. Net instrukcijoje buvo parašyta, kad jūroje yra duobių”, – aiškino L.Petraitienė.

Tačiau tai nepadėjo išvengti nelaimės.

Įvykį ėmė tirti prokuratūra. Nuskendusio jaunuolio kūnas išvežtas ekspertizei.

Mirė sportuodamas

Nelaimė per partinius renginius uostamiestyje nutinka nebe pirmą kartą. Prieš keletą metų žmogus mirė Smiltynėje surengtos liberalų iškylos metu.

Tuomet šiltą pavasario dieną janam vyrui bloga pasidarė per futbolo rungtynes. Nei renginyje buvę medikai, nei atvykusi greitoji pagalba nepajėgė išsaugoti vyriškio gyvybės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.