Titulų badas baigėsi: Ispanija – Europos čempionė!

Europa turi naują karalių. Į sostą po 44 metų pertraukos sugrįžta Ispanijos rinktinė, sekmadienį Austrijos sostinėje Vienoje vykusiame Senojo žemyno pirmenybių finale minimaliu rezultatu 1-0 įveikusi Vokietiją.

Vienintelį įvartį sužaidus kiek daugiau nei pusvalandį pelnė Fernando Torresas. Puolėjas pasižymėjo po aštraus Xavi perdavimo, kuomet aplenkė gynėją Philippą Lahmą bei permetė neapdairiai vartus palikusį vartininką Jensą Lehmanną.

Nepaisant visų vokiečių pastangų, per likusį laiką jiems nepavyko net perimti iniciatyvos, tad sėkmė pelnytai nusišypsojo Ispanijai.

RUNGTYNIŲ FOTO GALERIJA – APAČIOJE

Vokietija 0 – 1 Ispanija

33′ [0 – 1] Fernando Torres

Vokietija (4-5-1): Jens Lehmann; Arne Friedrich, Per Mertesacker, Christoph Metzelder, Philipp Lahm (45′ Marcell Jansen); Bastian Schweinsteiger, Torsten Frings, Thomas Hitzlsperger (58′ Kevin Kuranyi), Michael Ballack, Lukas Podolski; Miroslav Klose (79′ Mario Gomez).

Ispanija (4-5-1): Iker Casillas; Sergio Ramos, Carles Puyol, Carlos Marchena, Joan Capdevila; Andres Iniesta, Xavi Hernandez, Marcos Senna, Francesc Fabregas (63′ Xabi Alonso), David Silva (66′ Santi Cazorla); Fernando Torres (78′ Dani Guiza).

Aktyvi vokiečių pradžia

Rungtynių pradžioje iniciatyva priklausė vokiečiams, kurie turėjo galimybę pasižymėti sužaidus vos porą minučių, bet po grubios Sergio Ramoso klaidos į baudos aikštelę įsiveržęs Miroslavas Klose nesuvaldė kamuolio.

Nepaisant to, kuo toliau, tuo labiau įsibėgėjo ispanų puolimo mašina. 13 minutę Lehmannui teko atremti nuo gynėjo Christopho Metzelderio pavojingai į vartus skriejusį kamuolį.

Dar po kelių minučių, sulaukęs puikaus Sergio Ramoso perdavimo iš dešiniojo, galva į vartų virpstą smūgiavo Torresas.

Vokietijos rinktinė į tai atsakė pavojingu Michaelio Ballacko bandymu, bet saugo smūgį spėjo blokuoti gynėjas.

Torreso įvartis

Tačiau 33 minutę atpildą už aktyvų žaidimą gavo Torresas – greitas „Liverpool” klubo puolėjas sulaukė puikaus aštraus perdavimo iš Xavi, įveikė gynėją Philippą Lahmą bei permetė kamuolį per neapdairiai vartus palikusį Lehmanną, išvedamas savo komandą į priekį.

Prieš pat didžiąją pertrauką po Andreso Iniestos perdavimo Dievui į langus iš arti smūgiavo Davidas Silva, taip išvaistydamas galimybę pasiųsti vokiečius kone į nokautą dar prieš didžiąją pertrauką.

Antrajame kėlinyje žaidimą ir toliau kontroliavo ispanai, bet Xavi ir Silvai išvaisčius progas galimybę turėjo ir vokiečiai – greta vartų iš 18 metrų mušė Ballackas.

Pelnyta dominavusių ispanų pergalė

66 minutę už galvų vėl griebėsi visa raudonoji ispanų armada, kai Ramoso smūgį galva pirštų galais atrėmė Lehmannas.

Tai dar nebuvo pabaiga – netrukus Vokietijos rinktinės saugas Torstenas Fringsas po Iniestos smūgio atmušė kamuolį nuo vartų linijos, o nenuilstančiam Lehmannui teko pademonstruoti savo meistriškumą atremiant dar vieną Iniestos bandymą iš arti.

80 minutę vos kelių centimetrų tam, kad pasiektų Dani Guizos perduotą kamuolį ir iš arti nukreiptų jį į tinklą, pritrūko Ispanijos ekipos saugui Marcosui Sennai.

Visgi tai nesutrukdė ispanams pasiekti pelnytos ir ilgai lauktos pergalės, o vokiečiams telieka džiaugtis tuo, kad jie vis dar lieka tituluočiausia žemyno rinktine.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.