Pieno gamintojai prie Seimo rengia mitingą ir pieno dalijimo akciją

Lietuvos pieno gamintojai, mėgindami atkreipti valdžios ir visuomenės dėmesį į sudėtingą situaciją šalies pieno sektoriuje, penktadienį prie Seimo Vilniuje rengia mitingą bei pieno dalijimo akciją.
Organizatoriai tikisi, jog į 11 valandą prasidėsiantį mitingą Nepriklausomybės aikštėje susirinks apie 1,5 tūkst. ūkininkų iš visos Lietuvos.

Pieno gamintojai reikalaus, kad pieno supirkimo kaina nuo šių metų liepos 1-osios būtų padidinta dešimtadaliu, o nuo rugsėjo 1 dienos ji būtų ne mažesnė nei kitų Europos Sąjungos (ES) šalių vidutinė pieno supirkimo kaina.

Mitingo dalyviai taip pat prašys, jog Vyriausybė atitinkamoms institucijoms pavestų privalomai kas mėnesį visuomenei skelbti mažmeninių pieno produktų kainų sudedamąsias dalis. Ūkininkų duomenimis, jų dalis 1 litro pieno pardavimo kainoje sudaro tik 28 procentus.

Be to, pieno gamintojai ragins valdininkus dar kartą kreiptis į Europos Komisiją dėl eksporto subsidijų mokėjimo atnaujinimo pieno produktams ir šiuo klausimu užsitikrinti kitų ES šalių paramą. Ūkininkai iš viso suformulavo 11 reikalavimų.

Mitingo organizatorius penktadienį 9 val. Vyriausybės rūmuose priims ministras pirmininkas Gediminas Kirkilas, tačiau, anot pieno gamintojų, esminių susitarimų pasiekti nesitikima.

Vidutinė natūralaus pieno supirkimo kaina Lietuvoje gegužės mėnesį, palyginti su balandžiu, sumažėjo 7,75 proc. iki 831,7 lito už toną, tačiau buvo 13,4 proc. didesnė nei pernai gegužę, kai vidutinė kaina siekė 733,4 lito.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.