Dviračių čempionate – visos žvaigždės

Šiandien ir rytoj Ignalinos apylinkėse vyksiančiame Lietuvos dviračių sporto čempionate šio sporto mėgėjams bus į ką pasižiūrėti – dalyvaus visi pajėgiausi šalies dviratininkai ir dviratininkės.

Laukiama aršios kovos

Vakar Rytų Lietuvos kalvose treniruotes rengė daugelis dalyvių. Tokio susidomėjimo šalies pirmenybėmis seniai nebuvo. Kovoti dėl medalių atvyko seserys Rasa ir Jolanta Polikevičiūtės, Edita Pučinskaitė, Diana Žiliūtė, Agnė Bagdonavičiūtė. Šeimos reikalai sutrukdė grįžti į Lietuvą tik Erikai Vilūnaitei.

Ketvirtus metus iš eilės Ignalinos slidinėjimo trasoje bei pačiame mieste vyks individualios 20 km, o rytoj – grupinės 90 km lenktynės.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Valerijus Konovalovas patikino, kad moterys viena kitai nenori nusileisti nė per nago juodymą, todėl abi dienas tarp garsių pasaulyje lietuvių vyks nuožmi kova. Juolab kad dėl vietos olimpinėje rinktinėje gali būti rami tik E.Pučinskaitė, kuri šiandien gins individualių lenktynių čempionės vardą.

Grupinėse 96 km lenktynėse praėjusiais metais auksą nuskynė vilnietė Rasa Leleivytė, įrašyta į išankstinį olimpinės rinktinės sąrašą. Jai ant rato „lipusios” garsiosios D.Žiliūtė ir E.Pučinskaitė (laikas toks pat) turėjo tenkintis mažiau blizgiais medaliais, todėl šiemet sieks revanšo.

Vienas favoritų apsinuodijo

Vyrų varžybos praėjusiais metais buvo itin audringos. Grupinėse 155 km varžybose į priekį pabėgo keturi dviratininkai – klaipėdiečiai Ramūnas Navardauskas ir Vladimiras Smirnovas, panevėžietis Ignatas Konovalovas ir Utenoje sportinį kelią pradėjęs Dainius Kairelis.

Po nuožmios kovos finišo tiesiojoje pergalę šventė R.Navardauskas. Tačiau šiemet Ramūnas titulo tikriausiai negins – užvakar jis apsinuodijo maistu.

Šiame čempionate laukiama įdomios kovos tarp „Astana” profesionalų komandos nario klaipėdiečio Tomo Vaitkaus ir Prancūzijoje rungtyniaujančio I.Konovalovo, kuris yra įtrauktas į Lietuvos olimpinę rinktinę. Į jų ginčą gali įsiterpti irgi prancūzų komandai priklausantis Aivaras Baranauskas.

Klaipėdos dviratininkams vadovaujantis Artūras Trumpauskas tarp favoritų įvardijo kaunietį Romą Siniciną, D.Kairelį.

Šiandien vyrai individualiose lenktynėse turės numinti 29 km trasą, o rytoj lauks apie 170 km „linksmųjų kalnelių” – grupinės lenktynės.

T.Vaitkus stengsis laimėti

Pajėgiausias šalies dviratininkas T.Vaitkus žino, kad nebus lengva.

„Žinau, kad kovojant dėl medalio teks išeikvoti daug jėgų, – dienraščiui tvirtino T.Vaitkus. – Teks atiduoti daug jėgų, kad įveikčiau Baranauską, Kairelį, Strižką, Kaupą, Buivydą.”

Jis į šalies pirmenybes nutarė vykti todėl, kad pastaruoju metu trūko varžybų patirties: „Stengsiuos kovoti dėl abiejų rungčių medalių, tačiau man tai nėra mirties ar gyvybės klausimas.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.