D.Grybauskaitė: apie Lietuvos ekonominę padėtį sakau tiesą

Lietuvoje viešinti Europos Sąjungos komisarė Dalia Grybauskaitė teigė, jog kritiškai kalbėdama apie Lietuvos ekonominę padėtį bei finansinį stabilumą išsako Europos Komisijos nuomonę. Be to, D.Grybauskaitė pabrėžė apie Lietuvos ekonominę padėtį kalbanti tiesą.
„Europos komisarai yra įgalioti atstovauti ne tik savo konkrečiai sričiai, bet ir pristatyti EK nuomonę bendrai visais klausimais. (…) Viską, ką aš kalbu yra Komisijos nuomonė, o ne mano. Čia aš esu komandiruotėje kaip eurokomisarė”, – trečiadienį po susitikimo su Seimo pirmininku Česlovu Juršėnu sakė D.Grybauskaitė.

Premjeras Gediminas Kirkilas praėjusią savaitę pareiškė, kad dėl eurokomisarės D.Grybauskaitės kritikos jis kreipsis į Europos Komisijos (EK) pirmininką Jose Manuelį Barroso (Žozė Manuelį Barozą).

Jis pažymėjo, kad į Vilnių atvykusios D.Grybauskaitės išsakyta kritika Vyriausybei yra politikavimas, „kurį ji tęsia tam, kad uždengtų savo pačios neveiklumą komisijoje, kurioje ji nieko nenuveikė Lietuvos naudai”.

D.Grybauskaitė komentuodama šį premjero pareiškimą trečiadienį teigė nesuasmeninanti santykių ir neįžvelgianti konflikto.

„Mano intencijos buvo kalbėti tiesą, kalbėti atvirai. Man Lietuva svarbiausia valstybė, nes aš iš čia. Noriu Lietuvai padėti, todėl kalbu galbūt aštriau ir skausmingiau”, – žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.

Anot jos, kreiptis į EK turi teisę kiekvienas pilietis ir Komisija atsakys.

D.Grybauskaitė kritiškai vertina Lietuvos ekonomikos padėtį bei finansinį stabilumą. Pasak jos, situacija sudėtinga visame pasaulyje, nes šiuo metu tarptautinė bendruomenė išgyvena maisto, kuro bei visų energetikos išteklių kainų šoką, taip pat finansinio sektoriaus krizę.

Anot D.Grybauskaitės, „puota maro metu” tik didėja, nes ministrų kabinetas nesiėmė ir nesiima jokių priemonių, kad sumažintų bendros situacijos pasekmes. Eurokomisarė pabrėžė, kad esminės priemonės, kuriomis Vyriausybė turėjo galimybių suvaldyti augančią infliaciją, yra pačios Vyriausybės išlaidų mažinimas, biudžeto subalansavimas ir visų išlaidų peržiūrėjimas.

Eurokomisarė patvirtino, jog EK prognozuoja Lietuvos infliacijos augimą dar kelerius metus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

1 atsiliepimas į "D.Grybauskaitė: apie Lietuvos ekonominę padėtį sakau tiesą"

  1. Wolfas

    Ook, turbut visiems patinka valdzia peikti, man irgi. Tik visgi noretusi isgirsti, kaip vis delto kovoti su ta infliacija. Ne,gal ne tai, ka gi padarytu Dalyte, budama valdzioje dabar? Kur ir kiek nukirptu, ka isvaikytu, ka darytu, o ko nedarytu? Ir kodel? O ka, gal ji zino vaista nuo kuro brangimo? Tikrai noreciau isgirsti! Palaikyciau ja per kokius rinkimus…, o jeigu vel tik tuscios snekos, tai tikrai gaila. Nusibodo klausyti tusciu tauskalu ir kiekviena diena stebeti kaip viskas brangsta, uzsipilti benzino ir be reikalo ji deginti kamsciuose, dauzyti automobili i duobes, susimoketi milziniskus mokescius ir tuo paciu su skaudancia sirdim stebeti, kaip tevai gyvendami is pensijos vos gala su galu suduria. Noretusi gyventi geriau. Bet nelabai tikisi, kad besiverziantys i valdzios Olimpa sau pagrindiniu tikslu stato tautos gerove. Manau, jie apsiriboja padaryti gyvenima geresniu daaaug siauresniam zmoniu ratui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.