Dar vienas mokestis – netrukus

Savivaldybė ragina kiemsargius nutraukti streiką ir grįžti į darbą – daugiabučių kiemų tvarkymui bus skirta daugiau lėšų. Netrukus gyventojams bus įvestas ir dar vienas mokestis.

300 tūkst. litų. Tokią sumą Klaipėdos savivaldybė papildomai planuoja atseikėti kiemų tvarkymui. Tokiu atveju jie būtų tvarkomi ne triskart, kaip buvo iki šiol, o keturis kartus per savaitę.

Uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius pabrėžė, jog kiemsargių streikai tikrai neišprovokavo skirti papildomų lėšų.

„Išanalizavome šios veiklos finansinius srautus. Ji yra nuostolinga.

Per mėnesį daugiabučius administruojančios įmonės patiria 2-3 tūkst. litų nuostolius. Per metus jie siekia 30 – 36 tūkst. litų. Kviečiame kiemsargius grįžti į darbą”, – dėstė R.Taraškevičius.

Meras vylėsi, jog kiemsargių problema turėtų būti išspręsta jau šią savaitę. Po ketvirtadienį vyksiančio tarybos posėdžio planuojama susitikti su namų valdų atstovais ir aptarti šį klausimą.

Mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė aiškino, jog savivaldybei nepriklauso valyti daugiabučių namų kiemus, o tik viešąsias erdves. Tačiau Lietuvos įstatymai neapibrėžia, kas tai turi daryti.

„Mums yra svarbu, kad baigtųsi nesusipratimai”, – pabrėžė J.Simonavičiūtė.

Uostamiesčio kiemsargiai streiką paskelbė daugiau nei prieš savaitę.

J.Simonavičiūtės teigimu, kiekvieną dieną buvo stebima padėtis kiemuose. Jei atsitiktų taip, kad ji taptų labai prasta, savivaldybės administracijos direktorius galėtų skelbti ekstremalią padėtį ir imtis tam tikrų priemonių.

„Kol kas padėtis tikrai nėra tragiška. Viskas kontroliuojama. Gal gyventojai pasijuto kiemų šeimininkai ir mažiau šiukšlina”, – svarstė R.Taraškevičius.

Pasak J.Simonavičiūtės, padėtis dėl šiukšlių mieste turėtų pasikeisti nuo liepos 1 dienos, kai iš gyventojų planuojama pradėti rinkti rinkliavą už buitinių atliekų surinkimą ir išvežimą.

„Vyko derybos su vežėjais. Jei su jais pavyks pasirašyti sutartį, rinkliava bus įvesta nuo liepos 1-osios. Tuomet vežėjai bus patys suinteresuoti pristatyti kuo daugiau šiukšlių, nes jiems bus už tai mokama”, – tvirtino J.Simonavičiūtė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.