Prezidentas V.Adamkus aiškinsis padėtį Kuršių nerijoje

Vėl paaštrėjus įtampai dėl Kuršių nerijos prezidentas Valdas Adamkus inicijuoja apskritojo stalo diskusiją dėl padėties šioje UNESCO saugomoje teritorijoje.
Kap sakoma pranešime spaudai, V.Adamkus trečiadienį kviečia atsakingų institucijų ir asmenų susitikimą siekdamas, kad „Kuršių nerija būtų išsaugota ateities kartoms ir galimi atskirų verslo grupių ar asmenų interesai nenulemtų šio svarbaus gamtos paveldo paminklo likimo”.

14 valandą prasidėsiančioje diskusijoje dalyvaus Aplinkos ir Kultūros ministerijų, Neringos savivaldybės,

Valstybės saugomų teritorijų tarnybos, Kuršių nerijos nacionalinio parko, Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos, visuomeninių organizacijų vadovai ir atstovai.

KNNP vadovė Aurelija Stancikienė praėjusią savaitę laiške aplinkos ministrui Artūrui Paulauskui pareiškė, kad Neringos bendrasis planas prieštarauja dabartinio KNNP generalinio plano strategijai ir šalies prezidento V.Adamkaus ne kartą išsakytai nuostatai, jog Kuršių nerija neturi tapti dar vienu urbanizuotu kurortu.

Be to, A.Stancikienė nuogąstavo, kad naujuoju bendruoju Neringos planu gali būti įteisintos ir nelegalios statybos Kuršių nerijoje.

Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija siūlo, kad rengiamą Neringos bendrąjį planą įvertintų tarptautiniai paminklosaugos ir gamtosaugos ekspertai.

Praėjusią savaitę bendrame Seimo Audito ir Aplinkos apsaugos komitetų posėdyje politikai „ant kilimo” buvo išsikvietę ir purtė KNNP direktorę A.Stancikienę bei VSTT vadovę Rūtą Baškytę dėl esą neteisėtai skaidomų valstybinės žemės sklypų, tačiau galiausia minėtas komitetų posėdis virto mitingu ir žlugo, pasibaigęs be jokių rezultatų.

Valdantieji politikai – valstiečių liaudininkų, socialliberalų, socialdemokratų atstovai aplinkosaugininkes kaltina įvairiais pažeidimais, pareigų nevykdymu bei politikavimu, opoziciniai konservatoriai tikina, jog aplinkosaugininkės yra persekiojamos bei ragina prezidentą, premjerą bei aplinkos ministrą užkirsti tam kelią.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.