Maskva mano, kad JAV gali vesti neoficialias derybas su Lietuva dėl PRG

Maskva neatmeta galimybės, kad Jungtinės Valstijos veda neoficialias derybas su Lietuva dėl priešraketinės gynybos (PRG) sistemos dalių dislokavimo jos teritorijoje.
„Oficialaus atsakymo mes negavome. Neoficialiai mums sako, jog ne, jog mes kaip ir anksčiau norime, kad šie raketų gaudytuvai būtų dislokuoti Lenkijoje, bet kadangi su Lenkija derybos vykstančios nesklandžiai, mes, žinoma, turime omenyje ir atsarginius variantus, bet nieko oficialaus nevyksta”, – sakė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas žurnalistams pakeliui iš Berlyno į Maskvą.

„Išeina taip, kad oficialiai niekas nevyksta, o neoficialiai vyksta. Tačiau bet kuris oficialus dalykas būna neoficialus, taigi čia dūmų be ugnies nebūna”, – sakė jis.

Spaudos konferencijoje Berlyne antradienį S.Lavrovas pranešė, kad per susitikimą su JAV valstybės sekretore Condeoleezza Rice (Kondoliza Rais) svarstė „platų spektrą klausimų, daugiausia tarptautinių”.

„Išsamiai mes nesvarstėme PRG, šią tema gvildena mūsų pavaduotojai”, – sakė S.Lavrovas. Pasak jo, Rusijos ir JAV užsienio politikos žinybų vadovų pavaduotojai dabar tęsia diskusiją dėl PRG Madride.

Pagal Jungtinių Valstijų inicijuotą priešraketinės gynybos Europoje planą, Čekijoje turėtų būti dislokuotas antiraketinis radaras, o Lenkijoje gaudomųjų raketų bazė. Čekija jau yra paskelbusi, kad leis dislokuoti radarus savo teritorijoje, tačiau su lenkais vis dar yra deramasi dėl raketų bazės.

Lietuvos užsienio reikalų ir Krašto apsaugos ministerijos tvirtina, kad Vilnius nesidera su JAV dėl priešraketinio skydo dislokavimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.