Dėl biudžeto siūloma perkelti Seimo rinkimus

Rinkimų metais Seimas visuomet balansuoja ant ribos – spės senieji parlamentarai patvirtinti kitų metų biudžetą ar teks šį darbą palikti naujai išrinktam Seimui.
Šiemet laiko biudžetui patvirtinti greičiausiai neužteks, todėl pasigirsta kalbų, kad vertėtų Seimo rinkimus kada nors perkelti į pavasarį, rašo „Verslo žinios”.

„Jei laikytumėmės visų procedūrų, kurios numatytos Seimo statute, tai fiziškai šis Seimas turbūt nespės apsvarstyti biudžeto. Ypač žinant, kad rinkimai į Seimą spalio 12 dieną”, – sakė Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Jonas Lionginas.

Pagal Vyriausiosios rinkimų komisijos sudarytą kalendorių į pirmąjį posėdį naujai išrinkti parlamentarai turėtų susirinkti vėliausiai lapkričio viduryje. Tuo metu biudžeto svarstymas Seime gali būti tik įpusėjęs.

J.Liongino teigimu, Seimo valdyba visuomet gali sudaryti atitinkamą grafiką ir pagreitinti įprastas procedūras. Tačiau jis abejoja, kad šį kartą tai bus ryžtasi padaryti. Mat norint patvirtinti biudžeto nuostatas, kurioms nepritaria Vyriausybė, už jas turi balsuoti daugiau kaip pusė visų parlamentarų, o dabartiniame Seime, kur „dauguma tik menama”, tai esą neįmanoma.

Komiteto pirmininkas pažymėjo, kad 2009 metų biudžetą priimti bus nelengva dar ir dėl to, jog jis privalo būti be deficito, o dėl infliacijos turėtų labai išsipūsti valstybės institucijų biudžetai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.