Nepaprastos Milanno atostogos

Atlikėjas Vaidotas Valiukevičius, geriau žinomas pseudonimu Milanno, grįžo iš atostogų Portugalijoje. Pailsėjęs vaikinas ėmėsi darbų – koreguoja savo koncertų programą. Įdomu, kokių pokyčių matysime scenoje?

Ištrūkti kelioms savaitės atostogų į Portugaliją dainininkas Milanno svajojo jau seniai, tačiau pirmiausia teko baigti pradėtus darbus. „Labai norėjau nors kelioms savaitėms pabėgti iš Lietuvos – pakeisti aplinką, atsipalaiduoti. Todėl supratau, kad turiu krautis lagaminus arba dabar, arba išsvajotas atostogas atidėti kitiems metams. Kur nors iškeliauti vasarą labai sunku, juk tuomet muzikantams pats darbymetis”, – LŽ prisipažino Milanno.

Susiplanavo maršrutą

Atostogas Portugalijoje atlikėjas pasirinko ne atsitiktinai, keliauti į šią Porto vynu garsėjančią šalį paskatino draugų ir pažįstamų tik geri atsiliepimai. Be to, Portugalija idealiai tinka pažintinių kelionių entuziastams, o Milanno kaip tik toks ir yra. „Norėjau aktyvaus poilsio, pamatyti šalį, o ne drybsoti kurortuose. Todėl su dar trimis draugais nusprendėme skristi lėktuvu, o po šalį keliauti išsinuomotu automobiliu. Kiekvieną kartą nakvojome vis kitame miestelyje, visa kelionė buvo nuolatinis judėjimas”, – dar neišblėsusiais įspūdžiais dalijosi jis.

Prieš išvykdama į kelionę kompanija kruopščiai pasirinko maršrutą, užsisakė viešbučius, sudarė lankytinų objektų sąrašą. Atlikėjas tikina, kad detaliai viską numatyti iš anksto tiesiog būtina: „Labai gerai, kai tikrai žinai, ką norėtum pamatyti ir kur tie objektai yra. Tokiu atveju kelionė vyksta sklandžiai, o atsižvelgiant į situaciją planus visada galima keisti. Dabar jau ir kitiems siūlau taip daryti, nes mūsų planas pasiteisino.” Keliautojams pavyko pamatyti viską, ką buvo numatę, tik jau keliaudami jie nutarė, kad iš maršruto reikėtų išbraukti tris miestus, nes kelionė pasirodė pernelyg intensyvi.

Maisto kultas

Muzikantui Portugalijoje didžiausią įspūdį padarė trys dalykai – niekur neskubantys ir gyvenimu besimėgaujantys vietos gyventojai, turtinga architektūra (ypač žavėjo daugybė pilių) ir nacionalinė portugalų virtuvė. „Tai, ką patyriau šioje šalyje, negaliu įvardyti niekaip kitaip tik maisto kultu. Absoliučiai viskas, ką teko ragauti, gaminama labai gurmaniškai, o skaniausios ten buvo jūros gėrybės. Maistas patiekiamas itin didelėmis porcijomis”, – sakė atlikėjas.

Paklausus, ar Portugalija Vaidotui pasirodė brangi šalis, jis patikino, kad šioje šalyje kainos tikrai „nesikandžioja”: „Maistas ten kainuoja panašiai kaip Lietuvoje, o nakvynė tvarkingame ir jaukiame viešbutyje netgi pigesnė nei mūsų krašte. Todėl dabar manau, kad už tą pačią sumą, kurią lietuvaičiai pakloja už dviejų savaičių atostogas Palangoje, tikrai galima išnaršyti beveik visą Portugaliją.”

Sveikinimų neišvengė

Kelionėje Milanno sulaukė ir savo 27-ojo gimtadienio. Šią progą ne itin mėgstantis muzikantas dažniausiai stengiasi pasislėpti nuo jį užgriūvančios sveikinimų lavinos. Šįkart jam nepavyko išvengti gimtadienio linkėjimų, todėl kartu su draugų kompanija šventę simboliškai paminėjo vakare išgėrę garsiojo Porto vyno viename Portugalijos paplūdimių.

Pokyčius matysime rudenį

Prieš pat kelionę atlikėjas paskelbė, kad keičia savo pseudonimą. Tiesa, ne radikaliai, tik pridėjo dar vieną „n” raidę ir tapo Milanno. Pasirodo, iki šiol draugai ir gerbėjai Vaidoto nuolat klausinėdavo, ar tokį slapyvardį jis pasirinkęs iš meilės Italijos miestui – Milanui. Todėl norėdamas išvengti painiavos prie pseudonimo jis nutarė pridėti dar vieną raidę.

Ar pasikeitęs slapyvardis reiškia, kad galime tikėtis pokyčių ir Milanno atliekamoje muzikoje? „Be abejo, bus ir šiokių tokių pokyčių muzikoje. Pirmąsias naujoves jau spėjau atskleisti – scenoje pasirodau ne vienas, o kartu su dviem profesionaliais šokėjais. Vasarą daug koncertuosiu ir koreguosiu savo koncertų programą. Šio darbo rezultatus savo gerbėjams tikiuosi parodyti jau rudenį”, – prasitarė Milanno.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.