Jūreivio artimieji jautė nelaimę

Per karines pratybas „Jotvingio” laive žuvęs Egidijus Kasperavičius tame pat laive sykį jau žvelgė mirčiai į akis.

„Visus 22-ejus savo trumpo gyvenimo metus brolis buvo toks veržlus ir nenustygstantis! Taip sunku apie jį kalbėti būtuoju laiku, patikėti, kad Egidijaus nebėra”, – vakar LŽ sakė per Baltijos jūroje vykstančias tarptautines karines pratybas žuvusio Lietuvos jūreivio Egidijaus Kasperavičiaus vyriausioji sesuo Jurgita.

Kamavo nerimas

Jurgita neslepia, kad jau per susitikimą su Egidijumi per Motinos dieną ją užvaldė nerimas dėl jūroje tarnaujančio brolio. Mergina teigė, jog į Panevėžį sugrįžęs pasveikinti mamos Egidijus prisipažino vos nežuvęs tame „Jotvingio” laive, kur jį užklupo mirtis užvakar. Anot Jurgitos, brolis pasakojo, kad tvarkant laivą iš netoliese gulinčios žarnos netikėtai pasipylęs vanduo buvo nubloškęs jį į atvirą jūrą. „Tada vos nežuvau”, – seseriai tvirtino Egidijus. Jau vėliau, kalbėdamas su ja telefonu pasisakė, jog laukia karinės pratybos, į kurias vykti jaunam vyrui nesinorėjo.

„Broliui papasakojus apie sėkmingai pasibaigusį nelaimingą atsitikimą, aš nežinia ko pradėjau baimintis dėl jo likimo. Didžiuliam visos mūsų šeimos skausmui, paaiškėjo, kad bloga nuojauta manęs neapgavo”, – netekties skausmu dalijosi J.Kasperavičiūtė.

Negalėjo patikėti

Apie tai, kad netoli Danijos krantų plaukiojusiame laive „Jotvingis” žuvo E.Kasperavičius, pirmoji išgirdo Panevėžio priemiestyje drauge su tėvais gyvenanti jaunesnioji sesuo. Apie nelaimę pranešė į Kasperavičių namus atvykę kariškiai. „Sesuo negalėjo patikėti nelemta žinia ir paskambinusi man pasiūlė pasikalbėti su kariškais. Beje, aš jiems irgi puoliau įrodinėti, kad to negali būti, prašiau, kad taip baisiai nejuokautų. Šie atsakė, kad dėl tokių dalykų nejuokaujama. Vėliau pasipylė užuojautos iš kariškių, pradėjome derinti laidotuvių detales”, – apie tai, kaip sutiko nelemtą žinią, pasakojo Jurgita. Pasak jos, žuvęs brolis bus palaidotas šeštadienį šalia Panevėžio esančiose Šilaičių kapinėse.

Jūra sužavėjo

„Džiaugiuosi bent tuo, kad ant brolio užvirtęs dviejų tonų laivo liukas nesuknežino jam veido, tad galėsiu dar pažvelgti į Egidijų. Man paaiškino, kad sumaitotas tik jo pakaušis, o brolis žuvo iškart. Jo kūnas buvo parskraidintas į Klaipėdą”, – kalbėjo nelaimės prislėgta Jurgita. Jos žiniomis, laivo, kuriame įvyko nelaimė, įgula atsisakė tęsti tarptautines karines pratybas BALTOPS ir nuo Danijos krantų pasuko Lietuvos link. Laive tarnavo 40 žmonių.

J.Kasperavičiūtės teigimu, praėjusių metų spalį pašauktas atlikti karinės tarnybos, į jūrą jos brolis išplaukė žiemą. Jūra vaikiną sužavėjo iškart, seseriai jis buvo prasitaręs, kad norėtų karinėse jūrų pajėgose patarnauti ilgesnį laiką. Žūties metu iki privalomosios karinės tarnybos laiko jam tebuvo likę pora mėnesių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.