Paskutinį kelialapį į ketvirtfinalį iškovojo rusai

Kovoje dėl paskutinio kelialapio į ketvirtfinalį D grupės rungtynėse Rusijos rinktinė užtikrintai įveikė švedus. Guuso Hiddinko treniruojama ekipa ketvirtfinalyje susikaus su trenerio gimtosios šalies Olandijos rinktine.

Rusija 2 – 0 Švedija

24′ [1 – 0] Roman Pavlyuchenko

50′ [2 – 0] Andrei Arshavin

Rusija (4-4-2): Igor Akinfeev; Alexander Anyukov, Denis Kolodin, Sergei Ignashevich, Yuri Zhirkov; Sergei Semak, Igor Semshov, Diniyar Bilyaletdinov (66′ Ivan Saenko), Konstantin Zyrianov; Andrei Arshavin, Roman Pavlyuchenko (90′ Vladimir Bystrov).

Švedija (4-4-2): Andreas Isaaksson; Mikael Nilsson (79′ Marcus Allback), Petter Hansson, Olof Mellberg, Fredrik Stoor; Fredrik Ljungberg, Anders Svensson, Daniel Andersson (55′ Kim Kallstrom), Johan Elmander; Zlatan Ibrahimovic, Henrik Larsson.

Rusai metėsi į priekį

Rusijos futbolininkai, kuriems buvo būtina pergalė, labai aktyviai pradėjo rungtynes. ypač aktyvus buvo pirmas dvi rungtynes dėl diskvalifikacijos praleidęs Andrejus Aršavinas. Švedai tuo tarpu apsiribojo kontratakomis.

14 min. po Aleksandro Aniukovo perdavimo prieš vartus kamuolio deramai nepasiekė Romanas Pavliučenka. Po penkių minučių Andrejus Aršavinas kėlė kamuolį į baudos aikštelę, tačiau šis užsisuko į vartus ir Andreasui Isaakssonui teko paplušėti. Pakėlus kampinį, nestabdydamas kamuolio pavojingai spyrė Jurijus Žirkovas, bet kamuolys pralėkė greta virpsto.

24 min. rusų pastangos davė vaisių – greitos kontratakos metu į baudos aikštelę įsiveržęs A.Aniukovas perdavė kamuolį R.Pavliučenko, kuris iš kelių metrų pasiekė pirmąjį įvartį.

Smūgiai į skersinius

Jau po dviejų minučių švedai galėjo išlyginti rezultatą, bet po tolimo Anderso Svenssono perdavimo Henriko Larssono galva muštas kamuolys pataikė į skersinį.

36 min. smūgiu į skersinį atsakė R.Pavliučenko.

Neatpažįstamai šiose rungtynėse žaidę švedai, kurių gynyba kartais primindavo skylėtą rėtį, kiek sukruto kėlinio pabaigoje – du kartus pavojingai smūgiavo Zlatanas Ibrahimovičius ir Mikaelis Nilssonas, bet abiem atvejais kamuolį į kampinį atremdavo Igoris Akinfejevas.

Greitas Rusijos įvartis

Po pertraukos švedams buvo suduotas dar vienas smūgis. 50 min. Jurijus Žirkovas perdavė kamuolį Andrejui Aršavinui, ir šis savo atkaklumą vainikavo įvarčiu.

Vėliau žaidimas klostėsi apylygiai. Švedai dažnai atakavo, tačiau ypatingų progų nesukurdavo. Įsiminė tik pavojingas Zlatano Ibrahimovičiaus smūgis galva, kurį atrėmė I.Akinfejevas.

Neišnaudotos progos

Rungtynėms einant į pabaigą, Švedijos futbolininkai vis skubėjo į priekį. Tuo tarpu nemažai jėgų išsaugoję rusai galėjo ne kartą pasinaudoti apnuogintu varžovų užnugariu. Tačiau jie pernelyg dažnai švaistė progas.

Iš pradžių Konstantino Zyrianovo muštas kamuolys po rikošeto atsimušė į virpstą, o R.Pavliučenka iš arti galva smūgiavo tiesiai A.Isaakssonui į rankas. Netrukus tas pats R.Pavliučenka ir A.Aršavinas neišnaudojo idealių progų atsidūrę vieni prieš vartininką.

Nepaisant to, Rusija nugalėjo užtikrintai ir ketvirtfinalyje susitiks su Olandija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.