Opozicijos planas perimti Vilniaus miesto valdžią stringa

Savivaldybės opozicija, nusprendusi išklibinti valdžios pamatus, versdama jai lojalių komitetų pirmininkus, susidūrė su keblumais. Iš keturių komitetų kol kas pavyko užimti du.
Antradienį opozicija planavo į savo rankas perimti dar du komitetus: Paslaugų ir miesto ūkio bei Sveikatos ir aplinkos apsaugos. Į abiejų komitetų pirmininkų postus pretendavo Socialdemokratų frakcijos nariai: į pirmą – Vitalija Kriukienė, į antrą – Socialdemokratų frakcijos seniūnas Romas Adomavičius, rašo dienraštis „Vilniaus diena”.

Opozicijos užmojis žlugo. Sveikatos ir aplinkos apsaugos komiteto posėdį ignoravo pusė jo narių. Neatėjo ir kyšio davimu įtariamas, teismo sprendimu nuo komiteto pirmininko posto laikinai nušalintas Audrius Butkevičius. Posėdis atidėtas kitai savaitei.

Nepavyko nuversti Paslaugų ir miesto ūkio komiteto pirmininko, „Tvarkos ir teisingumo” frakcijos nario Leono Andrejausko. Liberalcentristui Dariui Maskoliūnui pasiūlius į darbotvarkę įtraukti klausimą dėl pirmininko pakeitimo, už ir prieš rankas pakėlė po 3 narius. Pirmininko balsas lemiamas, tad klausimas į darbotvarkę nebuvo įtrauktas.

Opozicija jau yra užėmusi Miesto plėtros bei Ekonomikos ir finansų komitetus. Pirmam vietoj Lenkų rinkimų akcijos frakcijos seniūno Michalo Mackevičiaus vadovauja liberalcentristas Algimantas Vakarinas, o Ekonomikos ir finansų – vietoj „Tvarkos ir teisingumo” frakcijos seniūno Gedimino Rudžionio išrinktas konservatorius Vilius Navickas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.