„Bliuzo naktys” su gitaromis ir žuviene

Liepos 4-5 dienomis Varniuose (Telšių r.) rengiamas 16-asis „Bliuzo naktų” festivalis išsiskirs užsienio žvaigždžių gausa, o kiekvienas žiūrovas gitara arba balsu galės prisidėti atliekant festivalio himną.

„Nepamiršk palapinės ir piniginės”, – jau šešiolika vasarų tokiu šūkiu kviečiami bliuzo gerbėjai į Varniuose, prie Lūksto ežero, rengiamą festivalį „Bliuzo naktys”. Šiemet prie jau tradicinio šūkio prisidėjo ir siūlymas kiekvienam vykstančiam į festivalį nepamiršti pasiimti gitaros.

Sieks rekordo

Festivalio organizatoriai visus „Bliuzo naktų” žiūrovus, mokančius skambinti gitara, kviečia į festivalį atvykti su savo instrumentais ir tapti visaverčiais šventės dalyviais. „Per tiek metų gitara jau spėjo tapti šio festivalio simboliu. Bliuzas neatsiejamas nuo vakarojimo prie laužo su gitara. Kadangi nemažai žiūrovų ir taip atsiveža gitaras, šiemet nusprendėme, jog kiekvienas nusipelnė pasijusti ne tik festivalio svečiu, bet ir programos dalimi”, – LŽ pasakojo festivalio prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka. Organizatoriai neslepia, kad taip tikimasi suburti rekordinį Baltijos šalyse, o gal ir visoje Europoje gitaristų kolektyvą. Skelbiama, kad šį laimėjimą norima įregistruoti ir rekordų knygose.

Kiekvienas gitara nešinas žiūrovas, įeidamas į festivalio teritoriją, gaus specialų dalyvio bilietą-apyrankę bei lipduką „Bliuzo naktų dalyvis”. Visiems atvykusiems bus išdalyti „Bliuzo naktų” himno žodžiai bei akordai. Gitaristų paradui, kuris nuskambės antrąją festivalio dieną, diriguos grupės „The Road Band” siela Aleksandras Bielkinas.

Festivalis užaugo

Palyginti su pirmuoju, prieš šešiolika metų surengtu „Bliuzo naktų” festivaliu, praėjusių metų renginys žiūrovų skaičiumi išaugo daugiau nei dešimčia kartų. „Festivalis kasmet tobulėja, auga ir plečiasi. Prisimenu, kaip pirmajame festivalyje buvo vos 200 bliuzo gerbėjų, o vienintelis koncertas nuskambėjo paprastoje medinėje pašiūrėje. Šiais metais tikimės sulaukti daugiau nei 2 tūkst. žiūrovų, rengiami trys didieji vakaro koncertai ir speciali scena akustiniams pasirodymams. Pirmaisiais festivalio metais klausėmės tik Lietuvos atlikėjų, o dabar tai yra tarptautinis festivalis, didžiausia bliuzo gerbėjų šventė visose Baltijos šalyse”, – kaip užaugino „Bliuzo naktis” pasakojo A.Barniškis.

Pasaulinio garso virtuozai

Šiais metais „Bliuzo naktys” sulauks rekordiškai daug atlikėjų iš užsienio šalių. Pirmą kartą festivalyje viešės lūpinės armonikėlės virtuozas iš Didžiosios Britanijos Paulas Lambas ir jo grupė „The Land Snakes”. Tai bus ne vienintelės pasaulinio garso bliuzo įžymybės, šiemet atvyksiančios į „Bliuzo naktis”. Pasak festivalio organizatoriaus A.Barniškio, kita ryškiausia žvaigždė, kuri pradžiugins tikrus bliuzo gerbėjus, – tai svečias iš Jungtinių Amerikos Valstijų Tedas Robinsonas. Jam akompanuos ilgamečiai festivalio dalyviai grupė „Latvian Blues Band”. Per tris vakarus žiūrovai pamatys bliuzo atlikėjų iš Norvegijos, Lenkijos, Estijos ir Latvijos. Tradiciškai festivalyje girdėsime bliuzo karaliene tituluojamą dainininkę Ariną, grupes „Blues Makers”, „A.Bielkin Trio” ir „The Road Band”.

Be įprastų koncertų, bliuzo gerbėjų lauks ir kasmet didžiausio dėmesio sulaukiantys improvizuoti vakarojimai su jam session koncertais, festivalio simboliu tapusios žuvienės – bliuzasriubės – virimas ir ragavimas, maudynės Lūksto ežere bei sportinės rungtys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.