Prasideda akcija „Aguona-2008”

Siekiant užkirsti kelią narkotikų plitimui, visą vasarą Lietuvoje vyks prevencinė akcija „Aguona – 2008”.
Ji prasidės penktadienį ir vyks iki rugsėjo 7 dienos, pranešė Policijos departamentas.

Masinių renginių metu viešose vietose metu bei vaikų poilsio ir laisvalaikio praleidimo vietose pareigūnai organizuos akcijas, skirtas narkomanijos prevencijai, ir kitas priemones, siekiant išaiškinti narkotikų platintojus ir vartotojus bei užkardyti kitus teisės pažeidimus.

Į akciją bus pasitelkti Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir Muitinės departamento

pareigūnai, Lietuvos šaulių sąjungos nariai, policijos rėmėjai, kitų suinteresuotų valstybinių institucijų ir nevyriausybinių organizacijų atstovai.

Esant būtinybei, Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, kartu su Valstybės sienos apsaugos tarnybos Aviacijos eskadrile skraidys ieškodami aguonų ir kanapių pasėlių.

Policija prašo gyventojų pranešti jai apie narkotikais prekiaujančius asmenis

nemokamu anoniminiu Lietuvos kriminalinės policijos biuro telefono numeriu 8 800 20 808 arba rašyti elektroninius laiškus elektroniniu paštu narkotikai@policija.lt.

Lietuvoje praėjusiais metais dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų vartojimo mirė 72 žmonės, tai 10 asmenų daugiau negu 2006 metais.

Du trečdaliai šių asmenų mirė atsitiktinai apsinuodiję narkotikais. Dauguma (86 proc.) mirusiųjų dėl narkotinių medžiagų vartojimo buvo vyrai.

Kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo vyriausiosios valdybos duomenimis, pernai marihuanos (kanapių) konfiskuota 160 kilogramų arba 2,2 karto daugiau nei 2006 metais, aguonų ir jų dalių ekstrakto – beveik 82 litrai arba 1,9 karto daugiau, heroino 6,4 kilogramo arba 33 proc. daugiau. Daugumos sintetinių narkotikų konfiskuota mažiau nei 2006 metais.

2007 metais narkotikų „gatvės” kainos išliko panašios kaip 2006 metais, tačiau, palyginti su 2000 metais, dauguma tiek augalinės kilmės, tiek ir sintetinių bei pusiau sintetinių narkotikų atpigo.

Valstybinio psichikos sveikatos centro duomenimis, pernai į gydymo įstaigas kreipėsi 318 asmenų, nusprendusių gydytis nuo priklausomybės nuo narkotikų ar psichotropinių medžiagų. 2007 metų pabaigoje besigydančiųjų buvo 5,7 tūkst. (2006 metais – 5,6 tūkst.), iš jų 81 proc. – vyrai. Kaip ir ankstesniais metais, pernai 81 proc. besigydančių asmenų vartojo opiatus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.