Sveikatos apsaugos ministras įteikė premjerui pasiaiškinimus dėl savo sprendimų

Pastaruoju metu itin daug kritikos dėl savo sprendimų sulaukiantis sveikatos apsaugos ministras Rimvydas Turčinskas įteikė premjerui paaiškinimus dėl savo veiklos ir situacijos jam pavaldžiose įstaigose.
Tai žurnalistams pranešė pats ministras po pirmadienį vakare vykusio valdančiąją koaliciją sudarančių partijų lyderių ir kai kurių ministrų susitikimo Vyriausybės rūmuose.

Ministras teigė nesulaukęs premjero raginimo atsistatydinti bei pridūrė, jog ir savo iniciatyva neketina trauktis iš posto.

Premjeras Gediminas Kirkilas, pirmadienį sulaukęs prezidento Valdo Adamkaus raginimo „įsigilinti į informaciją”, susijusią su R.Turčinsku ir jo vadovaujamos ministerijos veikla, įpareigojo ministrą iki antradienio raštu pateikti atsakymus į žiniasklaidoje jam mestus kaltinimus.

Tačiau prezidentas nekonkretizavo, ką reiškia šis jo raginimas, tik sakė, kad jei priežastys, lemiančios trūkumus ministerijos veikloje, yra sunkiai pašalinamos, „tiek Vyriausybė, tiek pats ministras padarys atitinkamas išvadas”.

R.Turčinskas pastaruoju metu ne kartą sulaukė raginimų atsistatydinti. Ministras kaltinimas, kad jo vadovaujama ministerija galimai didesnėmis nei rinkos kainomis nupirko greitosios pagalbos automobilius, primenama, kad dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba nuo pareigų nušalinta Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos (VVKT) viršininkė.

Be to, daug abejonių sukėlė R.Turčinsko įsakymas perduoti Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialą privačiai uždarajai akcinei bendrovei „Kraujo donorystės centras”. Dėl šio sprendimo ministras pripažino klydęs ir minėtą įsakymą jau atšaukė.

R.Turčinską, kuris yra ir Seimo narys, į Vyriausybę buvo delegavusi Pilietinės demokratijos partija, tačiau pernai gegužę jis perėjo į socialdemokratų frakciją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.