Prieš rinkimus – politikų šou

Uostamiesčio politinėje arenoje – priešrinkiminės kovos. Užuot sprendę miestiečių problemas, politikai kelią į rinkėjų širdis skinasi rengdami spektaklius.

Pradėjo bendrauti telefonu

Iki rinkimų likus keliems mėnesiams partijų veikėjai susirūpino nešvariais kiemais, duobėtomis gatvėmis ir užterštu pajūrio oru.

Politikai nepraleidžia progos pademonstruoti ir norą būti arčiau gyventojų bei padėti jiems spręsti problemas.

Klaipėdos apskrities viršininkas Vytautas Rinkevičius nuo šiandien su gyventojais tiesiogiai pradės bendrauti telefonu. Skambinti ir išsakyti savo bėdas žmonės galės kiekvieną pirmadienį vieną valandą popiet. Nors apskrities viršininku V.Rinkevičius dirba ne pirmą mėnesį ir ne pirmus metus, pats atsiliepti į interesantų skambučius ryžosi tik dabar.

Uostamiesčio meras tokį bendravimo su žmonėmis būdą taiko jau keletą metų.

Socialdemokratų partijos atstovas V.Rinkevičius tvirtino, kad jo sprendimas išklausyti žmones telefonu nėra susijęs su artėjančiais Seimo rinkimais. Naujovė esą skirta gyventojų patogumui, kad šiems netektų savaitę ir ilgiau laukti priėmimo, gaišti laiko ir eikvoti pinigų kelionei.

„Atėjęs į darbą randu laukiančius prie durų žmones. Apskritis yra didelė, todėl kai kuriems tenka vykti iš atokesnių miestų ir miestelių. Tai tikrai nėra susiję su artėjančiais rinkimais”, – tvirtino V.Rinkevičius.

Jis teigė nesirengiantis kandidatuoti į Seimą.

Supykdė A.Zuokas

Politikų bandymai išnaudoti kiekvieną progą ir priminti žmonėms apie save siutina oponentus ir kelia šypseną rinkėjams.

Prieš kelias savaites baigtos rekonstruoti M.Mažvydo alėjos atidaryme sveikinimo kalbas rėžė ir fotografams mielai pozavo daugelio miesto tarybos frakcijų atstovai. Valdantieji su meru priešakyje nepamiršo į šventę pakviesti ir savo partijos vedlio – liberalcentristų lyderio Artūro Zuoko. Jo pasirodymas papiktino opoziciją.

„Alėjos atidarymas – akivaizdus šou. Kodėl jame dalyvavo A.Zuokas, atsakymas vienas – liberalcentristai jau kedena plunksnas prieš rinkimus”, – neabejojo oponuojančio Liberalų sąjūdžio frakcijos lyderis Artūras Šulcas.

Nepasidalija nuopelnų

M.Mažvydo alėjos atidarymą valdančiųjų šou pavadino ir konservatorių lyderis miesto taryboje Naglis Puteikis.

Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius tikino, jog bendrapartiečio A.Zuoko pasirodymas M.Mažvydo alėjos atidaryme buvęs tik sutapimas.

„Tądien mūsų partijos būstinėje buvo surengta atvirų durų diena. Suplanuoto vizito A.Zuokas atvyko kiek anksčiau, todėl spėjo dalyvauti ir atidarymo ceremonijoje. Tačiau ten kvietėme visus. Jeigu kam nors nepatiko – jų reikalas”, – atkirto meras.

Jis įsitikinęs, kad, užuot drabstęsi purvais, politikai turėtų susimąstyti, kuo jie nusipelnė miestui ir jo žmonėms.

Traukia į talkas

Galimybe pasireklamuoti prieš rinkėjus tapo ir pavasarinės talkos.

Balandžio pradžioje į pajūrį padėti atsodinti gaisro suniokotą Smiltynės mišką atvyko aplinkos ministras Artūras Paulauskas su šeima. Jo suburti talkininkai pušaitėmis apsodino tris hektarus miško.

„Labai džiugu, kad galime prisidėti atkuriant nuniokotą Kuršių nerijos gamtą”, – tąkart kalbėjo ministras.

Naujas parkas uostamiestyje ir paminklas jame žmonėms kaskart primins apie Liberalų sąjūdį. Jo atstovai tikina, kad graži jų idėja pietinėje Klaipėdos dalyje įrengti naują parką ir apsodinti jį medžiais neturi nieko bendra su artėjančiais rinkimais.

„Sodiname medžius, bet to neskelbiame viešai”, – kalbas apie norą dar kartą pasireklamuoti neigė A.Šulcas.

Liberalų sąjūdis pasiūlė kuriamą parką pavadinti Sąjūdžio vardu ir pastatyti paminklą tautos atgimimui.

Skulptūros autoriui bus sumokėta iš partijos biudžeto.

Atminimo ženklą ketinama atidengti Valstybės dieną, liepos 6-ąją.

Kovoja dėl žemaičio tautybės

Artėjant rinkimams politikai ima vis garsiau piktintis pažeidinėjamomis žmogaus teisėmis. Naujai kuriamos Žemaičių politinės organizacijos lyderis klaipėdietis Egidijus Skarbalius įsivėlė į precedento neturintį teismų maratoną, siekdamas įrodyti savo teisę būti žemaičiu.

Į Seimą pretenduojantis verslininkas beveik metus nesėkmingai siekia, kad jo gimimo liudijime prie tautybės būtų įrašas „žemaitis”.

„Įrodinėti savo tautybę reikalavo vienintelis režimas – nacizmas. Mūsų šalyje žemaičiai tapo kone raupsuotaisiais, kiek neapykantos jiems regiu. Mano siekiai nėra susiję su rinkimais, nes šią temą į viešumą keliu jau dešimtmetį”, – tikino E.Skarbalius.

Tapo politikos šoumenais

Kai kurie politikai savo samprotavimais ir vizijomis jau braunasi jei ne į namus, tai bent jau į kiekvieno klaipėdiečio pašto dėžutę. Neseniai žmonės stvėrėsi už širdies, pašto dėžutėje radę atsiskaitymo lapelį, kuriame nurodyta kaina išties buvo įspūdinga.

Apvertę antrąją lapelio pusę žmonės išvydo Seimo nario, Liberalų sąjūdžio pirmininko Eligijaus Masiulio samprotavimus apie tai, kas mūsų laukia ateityje.

Skandalingomis teisybės paieškomis nepralenkiamas yra konservatorių lyderis N.Puteikis. Besišvaistantis aštrokais pareiškimais tarybos posėdžiuose, sulaukęs etikos sargų kritikos, siekęs įrodyti, jog miestas leidžia pinigus privatininkams perduotų Danės krantinių rekonstrukcijai, įtaręs, kad ne viskas rekonstruojant Tiltų gatvę buvę skaidru, ir reikalavęs pateikti su tuo susijusius dokumentus bei dėl daugelio kitų į viešumą sumaniai išplatinamų akcijų N.Puteikis tapo vienu žinomesnių vietinės politikos šoumenų.

Kol rinkėjai stebi partijų kovas dėl dėmesio, politikai sudarinėja sąrašus ir renka kandidatus į Seimą. Jų sąrašus ketinama viešai skelbti jau netrukus.

„A.Zuokas tapo atidarymo šventės centrine figūra. Tačiau jokia politinė jėga neturi teisės savintis nuopelnų dėl projektų, kuriems įgyvendinti buvo naudojami miestiečių pinigai”, – rėžė jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.