Kuršių nerijos nacionalinio parko vadovė prašo stabdyti numatomą Neringos urbanizaciją

Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) direktorė Aurelija Stancikienė raštu kreipėsi į aplinkos ministrą Artūrą Paulauską, prašydama stabdyti Neringos Bendrojo plano tvirtinimą ministrų kabinete, nes jis esą numato pernelyg didelę urbanizaciją.

Pasak A.Stancikienės rašto, Bendrasis planas buvo parengtas ne kaip integrali nacionalinio parko dalis, o kaip besivystančio kurorto plėtros planas. Tai esą prieštarauja dabartinio KNNP Generalinio plano strategijai ir šalies prezidento Valdo Adamkaus ne kartą išsakytai nuostatai, jog Kuršių nerija neturi tapti dar vienu urbanizuotu kurortu.

A.Stancikienė sako, jog apie galimą Bendrojo plano prieštaravimą KNNP Generalinio plano strategijai yra informavusi Neringos savivaldybę, tačiau ši neva į tai neatsižvelgė ir nori plėsti kurortą.

Savo žodžius KNNP direktorė grindžia ištrauka iš Bendrojo plano. Jame sakoma, kad reikia atsisakyti „perdėto fundamentalistinio nerijos kraštovaizdžio vertės mistifikavimo” ir imtis užtikrinti „rekreacinio vystymo interesus”.

„Neringos Bendrojo plano sprendiniai prieštarauja ne tik dabar galiojančiam KNNP Generaliniam planui, bet taip pat Saugomų teritorijų įstatymui, Kuršių Nerijos Nacionalinio Parko apsaugos reglamentui ir asmeniškai Jūsų neseniai patvirtintam šio reglamento pakeitimui”, – rašoma A.Stancikienės rašte ministrui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.