Dviguba šveicarų nesėkmė

Šeštadienį prasidėjusiame Europos futbolo čempionate nesėkmingai startavo šeimininkai šveicarai. Per A grupės pirmojo turo mačą Šveicarijos rinktinė 0:1 (0:0) nusileido čekams.

Šveicarijos rinktinės pralaimėjimą lėmė ir ekipos kapitono bei rezultatyviausio žaidėjo Alexanderio Frey’jaus trauma, dėl kurios žaidėjas turės praleisti visas likusias turnyro rungtynes.

Skaudi netektis.
Dažniausiai aukščiausio lygio futbolo turnyrų pirmiesiems mačams būdingi padidintos psichologinės įtampos, kaustančios abiejų komandų veiksmus, ženklai. Ne išimtis ir šio Europos čempionato atidarymo varžybos. Nors abi komandos stengėsi palaikyti didelį rungtynių tempą, pats žaidimas nebuvo įspūdingas. Aktyviai rungtynes pradėję šeimininkai dažniau smūgiavo į vartus, ilgiau kontroliavo kamuolį, tačiau savo persvaros įvarčiais paversti nesugebėjo. Per pirmą kėlinį aktyvumu išsiskyręs Šveicarijos rinktinės puolėjas A.Frey’jus turėjo realiausią galimybę pelnyti pirmąjį Europos čempionato įvartį, tačiau jo iš arti smūgiuotą kamuolį už galinės linijos nukreipė patikimai sužaidęs Čekijos rinktinės vartų sargas Peteris Čechas.

Baigiantis kėliniui, po dvikovos su čeku Zdeneku Grygera pavojingiausias šeimininkų puolėjas liko gulėti ant žaliosios stadiono vejos. Medikų verdiktas buvo negailestingas – futbolininkui plyšo kairiojo kelio raiščiai ir dėl šios traumos jis bus priverstas praleisti visas likusias turnyro rungtynes.

Sėkmingas keitimas

Nepaisydami netekties antrąjį kėlinį aktyviau pradėjo šveicarai. Sėkmingai į žaidimą įsiliejo vietoj traumuoto kapitono aikštėje pasirodęs Hakanas Yakinas, tačiau jo baudos smūgiui pristigo tikslumo.

Čekijos rinktinės treneris Karelas Bruckneris antro kėlinio pradžioje atliko lemtingą keitimą, kai veteraną Janą Kollerį pakeitė rezultatyviausias Čekijos čempionato žaidėjas Vaclovas Sverkošas. 24 metų puolėjas išnaudojo savo pirmąją ir vienintelę progą, sėkmingai išvengęs nuošalės ir tiksliu smūgiu pasiuntęs kamuolį į varžovų vartus.

Nors šeimininkai iki pat mačo pabaigos „spaudė” savo varžovus, čekų gynėjai ir vartininkas sėkmingai atrėmė jų išpuolius. Bene pavojingiausias epizodas buvo, kai po šveicaro Johano Volantheno galingo smūgio kamuolys sudrebino Čekijos ekipos vartų skersinį.

Fortūnos šypsnys

Po pergalės Čekijos rinktinės vyriausiasis treneris K.Bruckneris džiaugėsi pergale ir pripažino, kad jo komandai pasisekė. „Jei būtume pralaimėję, turėtume mažiau galimybių patekti į kitą etapą. Šie trys taškai mums labai svarbūs, tačiau aš manau, kad galime žaisti ir geriau. Aišku, neneigsiu, jog mums truputį pasisekė. Šį kartą pasirinkome gynybinę taktiką, bet per kitą mačą daugiau atakuosime.”

Šveicarijos rinktinės vyr.treneris Jakobas Kuhnas liko patenkintas savo auklėtinių žaidimu: „Jie gali išeiti iš stadiono aukštai iškėlę galvas, nes rungtyniavo tikrai gerai. Mes nenusipelnėme pralaimėjimo, turėjome užtektinai progų, kad bent jau išlygintume rezultatą. Ką gi, dabar turime pamiršti šią dvikovą ir rengtis kitoms rungtynėms.”

Šveicarų rinktinės strategas neslėpė savo apmaudo dėl puolėjo A.Frey’jaus traumos. „Tai iš tiesų labai rimtas smūgis mūsų komandai. Pačioje turnyro pradžioje prarasti pagrindinį snaiperį yra labai sudėtinga”, – sakė J.Kuhnas.

STATISTIKA:

Šveicarija – Čekija 0:1 (0:0). Įvartis: 71 min. Vaclavas Sverkošas.

Teisėjas – Roberto Rosetti (Italija).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.