Sporto aikštynuose – lyg Seimo salėje

Atšilus orams tautos išrinktieji pradėjo turistinį sporto sezoną. Vykti į tokias užsienio komandiruotes ne visada atsiranda savanorių, todėl Seimo valdyba parlamento sportininkus esą priversta įkalbinėti.

Kadenciją baigiančio Seimo nariai Lietuvai aktyviai atstovauja ne tik per tarptautinius politikos forumus, bet ir per sporto varžybas. Tik vakar iš Sankt Peterburge vykusio XV Europos tarpparlamentinio teniso turnyro, kuris buvo skirtas Rusijos teniso federacijos šimtmečiui paminėti, grįžo Lietuvos garbę gynę „darbietis” Rimantas Bašys ir socialdemokratas Albertas Sereika.

Kamuoja traumos.
Į Sankt Peterburgą dėl kojos traumos, kurią patyrė žaisdamas futbolą, negalėjo vykti trečiasis komandos narys – socialdemokratas Mindaugas Subačius. Kaip vakar LŽ pasakojo A.Sereika, iš viso turnyre dalyvavo 12 šalių parlamentarai, kai kurie atsivežė net po dvi komandas. Lietuviai, įveikę Portugalijos, Ukrainos, Bosnijos ir Hercegovinos atstovus, užėmė devintąją vietą. „Tikrai mieliau būčiau nevykęs, tenisą galiu žaisti ir Lietuvoje. Tačiau tai ne tik sporto varžybos, bet ir bendravimas su kolegomis iš kitų valstybių, įvairūs susitikimai. Kažkas turi atstovauti ir Seimui”, – sakė A.Sereika. Jo žiniomis, tarp Seimo narių yra gal septyni tenisininkai, bet dėl įvairių priežasčių vykti į Sankt Peterburgą jie atsisakė. Tad Lietuvos komanda minėtame turnyre buvo pati mažiausia. Žaisdamas traumą patyrė ir A.Sereika. „Jei būtų buvę kam mane pakeisti, gal būtume pasirodę ir geriau”, – apgailestavo Seimo narys.

Į Vilnių parlamentarai vakar grįžo lėktuvu per Stokholmą, nes tiesioginio reiso iš Sankt Paterburgo nėra. Seimui jų dalyvavimas turnyre atsiėjo per 9 tūkst. litų.

Treniruojasi atskirai

Šią savaitę atkaklios kovos laukia ir Seimo krepšininkų. Ketvirtadienį devyni parlamentarai vyks į Estiją, kur kartu su latviais ir estais kovos dėl Baltijos Asamblėjos taurės. Tokios varžybos rengiamos jau trečią kartą, 2006-aisiais jų nugalėtoja tapo Seimo komanda, pernai – Estijos. Seimo valdyba pritarė, kad parlamento kanceliarija 11 asmenų delegacijai skirtų beveik 12 tūkst. litų kelionės išlaidoms padengti.

Buvęs ilgametis krepšinio treneris Seimo vicepirmininkas „darbietis” Vydas Gedvilas paklaustas, kaip, jo manymu, galima būtų vertinti komandos pasirengimą, optimizmu netryško. Jis pripažino, kad visiems susirinkti treniruotis gana sudėtinga. Tačiau daugelis komandos narių sportuoja atskirai: vieni žaidžia futbolą, kiti – tenisą, treti bėgioja. „Aš pats dažniausiai renkuosi golfą”, – LŽ sakė V.Gedvilas.

Aprangos vis dar neturi

Praėjusių metų pabaigoje buvo apsižiūrėta, kad Seimo sportininkų, išskyrus krepšininkus, apranga nedaro garbės šiai valdžios institucijai. Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas paragino parlamento valdybą pasirūpinti nesolidžiai atrodančiais Seimo sportininkų komandų nariais. „Įvairiose varžybose dalyvaujančių Seimo komandų nariai į rungtynes vyksta apsirengę tuo, ką turi. Vienas – žaliai, kitas – raudonai. Tai juk nesolidu”, – tada LŽ sakė A.Salamakinas. Seimą reprezentuojančius sportinius kostiumus turi tik krepšininkai. „Juk Seime yra susibūrusios keturios – krepšinio, futbolo, stalo ir lauko teniso – komandos, dar keli parlamento nariai bėga maratonus”, – sakė parlamentaras.

Kilus diskusijoms, kur gauti pinigų sportuojantiems parlamentarams aprengti, už sportinę aprangą sumokėti iš savo reprezentacinių lėšų pasisiūlė tuometis Seimo vadovas Viktoras Muntianas. Tam jis žadėjo išleisti iki 4 tūkst. litų (iš beveik 12 tūkst. litų, kas mėnesį skiriamų Seimo vadovo reprezentacinėms išlaidoms – aut.).

Tačiau LŽ išsiaiškino, kad pažadas nebuvo tesėtas. V.Muntianui atsistatydinus, projektai aprengti parlamento sportininkus buvo tyliai atmesti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.