Žaidėjų paieškos ir su treneriais, ir be jų

„Mūsų svarbiausi pirkimai – Jonas Mačiulis ir Paulius Jankūnas”, – apie komandos komplektavimą ateinančiam sezonui sako Kauno „Žalgirio” krepšinio klubo viceprezidentas Gediminas Navikauskas.

Šalies vicečempionas Vilniaus „Lietuvos rytas” jau turi trenerį, kuris toliau pats domėsis, kokių žaidėjų reikia komandai. Kaip jau rašėme, ateinantį sezoną ekipą treniruos iš Rusijos grįžęs Antanas Sireika. O LKL čempiono „Žalgirio” vadovai kol kas komandą buria neturėdami trenerių. Sezonui pasibaigus klubo vadovai dėl ateities dar konkrečiai nekalbėjo su vyriausiuoju treneriu Rimantu Grigu ir asistentu Dariumi Maskoliūnu.

Nėra abejonių, jog bene kasdien į viešumą iškils kokio nors krepšininko pavardė, kuriuo domisi vienas iš dviejų stipriausių mūsų šalies klubų. Vakar Graikijos žiniasklaida paskelbė, jog Larisos AEL klubo aukštaūgis Tadas Klimavičius jau pasirašęs sutartį su „Lietuvos rytu”. Į tai kaip mat reagavo Vilniaus klubo direktorius Martynas Purlys. Jis pabrėžė, kad kontraktas tikrai nepasirašytas, tačiau žaidėjas yra komandos akiratyje. Vienos didžiausių pasaulio krepšinio agentūrų atstovas Lietuvoje Virginijus Bulotas krepsinis.net svetainei sakė, esą T.Klimavičiumi domisi keli klubai, tarp jų ir „Žalgiris”.

„Žalgirio” viceprezidentas G.Navikauskas pabrėžia, kad komandos akiratyje – nemažai lietuvių, tačiau pirmiausia klubo vadovų dėmesys sutelktas į du komandoje rungtyniavusius – P.Jankūną ir J.Mačiulį.

„Kol kas su žaidėjais tariamės neturėdami trenerio, tačiau neabejoju, kad bet kuriam treneriui šie du žaidėjai tikrai nepamaišys, – „Lietuvos žinioms sakė G.Navikauskas. – Mūsų vienintelė komanda iš Lietuvos ateinantį sezoną žais Eurolygoje, todėl į komplektavimą žiūrime labai rimtai.”

Pasak viceprezidento, norėtųsi, kad ateinantį sezoną komandoje liktų ir DeJuanas Collinsas, ir Marko Popovičius: „Su Collinsu vyksta derybos, o M.Popovičius atsakymą mums turi pateikti birželio pradžioje.”

G.Navikauskas tikino, jog „ne” nėra pasakyta ir aukštaūgiui Eurelijui Žukauskui. Kalbėdamas apie kitą komandos vidurio puolėją Mamadou N’Diaye, „Žalgirio” vadovas sakė, jog žaidėjas stebimas, kaip jam sekasi sveikti po sunkios kairiojo kelio traumos. Senegalietis dabar gydosi Kauno medicinos universiteto klinikose.

Pastebėjus, jog daug atgarsių sukėlė pasakyti žodžiai, esą „Žalgiriui” galit tekti rungtyniauti Vilniuje ar net Rygoje, G.Navikauskas sakė: „Taip sakiau juokaudamas. Tačiau Kauno savivaldybė rimtai nusiteikusi spręsti halės klausimą, todėl ateinantį sezoną tikimės rungtyniauti atnaujintoje, Eurolygos reikalavimus atitinkančioje Sporto halėje. Savivaldybė skyrė pinigų geresniam apšvietimui įrengti, dėl kurio ne sykį mums teko aiškintis Eurolygos vadovams.”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.