Pajūryje – du geros muzikos vasaros festivaliai

Geros muzikos klubas vakar Kaune pradėjo festivalinį vasaros koncertų maratoną, kuris Kaune ir Vilniuje tęsis iki rudens, o jau šiandien pasieks ir pajūrį. „Iš klubų persikeliame į dviejų festivalių lauko scenas. Tai „Daugirdas gyvai” – Kaune ir „Neringa gyvai” – Juodkrantėje. Pajūrio geros muzikos gerbėjus šįvakar kviečiame į „Ramybės” klubą Palangoje, o liepą ir rugpjūtį – į „Ąžuolyno” lauko estradą Juodkrantėje. Jūsų laukia visa puokštė muzikantų iš viso pasaulio”, – žadėjo Vilniaus viešosios įstaigos „GM klubas” direktorius Česlovas Švarplys, daug kam šiame krašte žinomas ir kaip įsimintinų Čikagos bliuzo koncertų organizatorius Palangos „Ramybės” klube.

Turi savo auditoriją

Viešoji įstaiga „GM klubas” yra pelno nesiekianti organizacija, įkurta 2006-aisiais, siekiant populiarinti gyvos geros muzikos klausymą klubinėje aplinkoje. „GM klubo” koncertuose galima išgirsti įvairiausio stiliaus muziką: bliuzą, bliuzroką, afrobeat, funky, soul, latin.

Klubas bendradarbiauja su įvairiomis užsienio muzikos agentūromis Anglijoje, Kanadoje, Vengrijoje ir turi patikimą tiltą su Čikagos bliuzo muzikos klubais.

Šįvakar – Palangos „Ramybėje”

Vakar Kaune startavo geros muzikos festivalis „Daugirdas gyvai”. Festivalis vyksta lauko scenoje Kauno senamiestyje, ant Nemuno kranto. Jį pradėjo bliuzroko muzikantas – gitaristas ir vokalistas, šiuo metu gyvenantis Šveicarijoje Zachas Pratheris. Jo grupė – internacionalinė, kartu su Zachu atvyko dar trys bliuzroko atlikėjai iš Ispanijos, Prancūzijos ir Olandijos.

Iš Kauno „Daugirdo gyvai” audringasis bliuzrokas patraukė į Palangą – „Ramybės” kultūros centrą, kur Z.Pratheris su grupe koncertuos šįvakar 21 val.

Birželio 27-ąją į Kauną klubas atveš įspūdingą funky stiliaus grupę „LMT CONNECTION”, kurioje groja keturi muzikantai iš JAV. Derindama klasiką, džiazą ir bliuzą, grupė pasiekė stebinantį suderinamumą, demonstruoja didžiulę energiją ir dinamiką. Su šia grupe rengėjai tikisi išjudinti visus vasaros festivalio klausytojus. Antrasis grupės koncertas vyks sostinėje, „Forum palace” lauko terasoje.

Neringoje prasidės liepą

Liepos mėnesį Kaune festivalis bus jau įsibėgėjęs, o Neringoje tik prasidės. Atvažiuos dvi grupės. Carloso Johnsono komanda iš JAV – tikra sprogstamoji jėga ir grynas malonumas bliuzroko gerbėjams. C.Johnsonas šiandien yra vienas garsiausių bliuzo gitaristų pasaulyje. Jam būdingas stulbinamas, aistringas kairiarankio gitaristo virtuoziškumas. Stiprus vokalas ir charizmatiškas pasirodymas scenoje bei tiesiog sprogstanti nuo garsų gitara padarė C.Johnsoną šiandien labiausiai jaudinančiu bliuzo atlikėju. Liepos 18-ąją jis koncertuos Juodkrantėje. Ten pat liepos 25-ąją pasaulio muzikos gerbėjams gros grupė „Mc Rai” iš Tuniso. „Šiuo koncertu pamaloninsime rytų muzikos mylėtojus. Esame numatę prie grupės pasirodymo prijungti ir pilvo šokio šokėją”, – sakė Č.Švarplys.

Rugpjūčio 7-ąją Juodkrantės lauko estradoje vyks bliuzo gitaristo ir vokalisto JW Williamso iš Čikagos su bliuzo grupe iš Italijos pasirodymas. O rugpjūčio 23-iąją išgirsime pamėgtas bliuzo balades – muzikuos Big Daddy Wilsonas su R.Raskolnikovu bei mišri grupė iš JAV ir Austrijos. „Tiems, kurie jau lankėsi Ripoffo Raskolnikovo koncertuose, galime tik pasakyti, kad šių dviejų bliuzo gigantų koncertas tikrai bus daugiau nei gerai, mes klausytojus tikrai apsvaiginsime bliuzu”, – žadėjo festivalio organizatoriai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Pajūryje – du geros muzikos vasaros festivaliai"

  1. Violeta is Kauno

    Sveiki, tikrai nuostabus koncertai. Susitiksim Kaune!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.