Didžiausiam šalies kurortui vadovaus kepėjas

Palangos politikai vakar vienbalsiai išrinko kurorto merą. Juo tapo duonos kepyklų savininkas Vytautas Stalmokas.

Rinkti naująjį Palangos merą prireikė paaiškėjus, kad ankstesnysis kurorto vadovas Remigijus Alvydas Kirstukas dėl sveikatos problemų nutarė trauktis iš pareigų.

„Atsistatydinti iš mero pareigų nusprendžiau dar prieš tris mėnesius, – sakė R.A.Kirstukas. – Tada, kilus problemų dėl sveikatos, man buvo atlikta koronografija. Tyrimą atlikę gydytojai primygtinai patarė keisti tiek gyvenimo būdą, tiek darbą. Pats esu medikas, taigi tiesiog negalėjau jų neklausyti.”

Naujasis Palangos meras V.Stalmokas, vadovaujantis bendrovei „Pavilka”, kepančiai prekių ženklu „Kimba” pažymėtus duonos gaminius, jau vakar pareiškė turįs savo kurorto plėtros viziją. „Sieksiu, kad Palanga nebūtų tik sezoninis kurortas, kad poilsiauti čia būtų galima kiaurus metus”, – žadėjo jis.

Kalbėdamas apie pastaruoju metu Palangą krečiančius skandalus V.Stalmokas pareiškė nepritariantis kurorto senosios dalies masiniam urbanizavimui. „Padėtis, kuri susiklostė pajūryje, yra nenormali. Manau, kad tokie objektai kaip buvusios vilos „Voveraitė”, vardu „Salvadoras”, rekonstrukcija ar greta pono Kęstučio Geco statomas namas galėtų būti kitose miesto dalyse, o ne senojoje Palangoje. Kurorto centre turėtų vyrauti tradicinės architektūros pastatai”, – sakė jis.

Kurorto savivaldybės administracijos direktoriumi liko Valerijus Kuznecovas, o mero pavaduotoju – į teisėsaugos akiratį neseniai patekęs Rimantas Garolis. Be to, V.Kuznecovui ir jo pavaduotojui Broniui Martinkui kurorto politikai vakar skyrė po 50 proc. priedą prie algos. Nepaisydama opozicijos protestų Palangos valdančioji dauguma tvirtai nusprendė, kad V.Kuznecovas vertas didesnės nei 4200 litų algos, neatskaičius mokesčių. Motyvas – papildomas darbo krūvis.

V.Kuznecovas pagarsėjo pernai rudenį, kai savo įsakymu patvirtino didesnį nei numatyta žemės sklypo Kopų g. 25, Šventojoje, plotą. Pagal gyvenvietės detalųjį planą, minėto žemės sklypo plotas – 60 arų, o atitinkamą įsakymą pasirašęs administracijos direktorius jį padidino daugiau kaip 40 arų. Anot oponentų, šioje vietoje 0,4 hektaro žemės vertė tuo metu siekė apie 3 mln. litų. V.Kuznecovas šį savo įsakymą tada pavadino neapsižiūrėjimu, esą asmeniškai to plano net nematė. Vėliau jis minėtą įsakymą atšaukė.

Palangos vicemerui R.Garoliui Klaipėdos apygardos prokuratūra praėjusią savaitę pareiškė įtarimus sudarius sąlygas neteisėtoms statyboms Meilės alėjoje, Palangoje. Įtarimai buvo pareikšti ir neteisėtai čia statybas vykdžiusiam 43 metų verslininkui K.Gecui.

Tyrimais nustatyta, kad pernai kovą ir balandį verslininkas įkalbėjo tuometinį savivaldybės administracijos direktorių R.Garolį išduoti leidimo kopiją statybai.

R.Garolis, žinodamas, kad nuolatinės statybos komisijos posėdyje buvo nuspręsta leidimo neišduoti, balandžio 4 dieną nurodė jam pavaldiems darbuotojams atspausdinti tris leidimų egzempliorius ir jų kopijas patvirtino herbiniu antspaudu. K.Gecas suklastotą dokumentą pateikė patvirtinti notarų biure ir įregistruoti Registrų centre.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.