Išmokos – per metus

Tėvai skundžiasi laiku negaunantys žadėtųjų išmokų – vadinamųjų vaiko pinigų, tačiau socialinio skyriaus specialistai teigia dirbantys sklandžiai.

Svarstė pusantro mėnesio

Per dvejus metus, Vyriausybei įgyvendinus naująją pašalpų už vaikus mokėjimo sistemaą, nuo sausio 1 d. 52 litų dydžio išmokos pradėtos mokėti už 12–18 metų ir vyresnius vaikus, besimokančius dieninėje bendrojo lavinimo mokykloje.

Tokio amžiaus klaipėdiečių yra apie dvylika tūkstančių, tad pareiškimų srautams valdyti savivaldybės Socialinės paramos skyriuje buvo įvesta išankstinės registracijos sistema, kai pas specialistą patenkama talonėlyje nurodytu laiku.

Pateikus reikiamus dokumentus, pinigai jau kitą mėnesį esą turėtų patekti į vieno iš tėvų sąskaitą banke.

Tačiau uostamiesčio gyventoja Valerija pastebėjo, kad sistema neveikianti taip sėkmingai, kaip teigta.

Moteris teigė dokumentus vaiko pinigams gauti pateikusi kovo mėnesį, tačiau neseniai sužinojo, kad mažiausiai pusantro mėnesio jos dokumentai kažkur buvo nukišti. Prieš kelias dienas ji gavo laišką iš Socialinės paramos skyriaus, kuriuo buvo informuota, jog gegužės pradžioje pagaliau buvo svarstyta ir nutarta jos vaikui skirti priklausančią pinigų sumą.

Kada ji bus pervesta į nurodytą sąskaitą – sunku net prognozuoti.

Susipainioja ir klientai

Socialinės paramos skyriaus vedėjo pavaduotoja Svetlana Vasiliuk neneigė, kad panašių nusiskundimų jų skyrius sulaukiantis.

Tačiau, pasak specialistės, dažnai paaiškėja, kad pats pareiškėjas būna pamiršęs tikslią dokumentų pateikimo datą, o kiekvienam laukiančiajam mėnuo neretai „ištįsta” iki dviejų.

Pasitaiko, kad turintis sąskaitų ne viename banke, pinigų įplaukas tikrina kitame, nei yra nurodęs pareiškime. Ne visi pareiškėjai nurodo banko sąskaitas, kiti pageidauja išmoką patys atsiimti pašto skyriuose arba norėtų, kad pinigus pristatytų pašto kurjerio tarnybos.

S.Vasiliuk teigė, kad jų darbuotojai pašto skyriams išsiuntinėjantys visus duomenis iki devintos kiekvieno mėnesio dienos, tačiau ar laiku pinigai pasiekia adresatą, priklauso nuo sklandaus tų tarnybų darbo.

Išmokėjo beveik milijoną

S.Vasiliuk sakė, kad nepaisant nesklandumų, pinigines išmokas gaus visi, turintys tokią teisę.

Dokumentus bus galima pateikti iki 2009 sausio 1-osios, o pinigai bus išmokėti už visus metus, skaičiuojant nuo 2008 sausio 1 d.

Specialistės teigimu, per keturis mėnesius 7703 uostamiesčio vaikams nuo 12 iki 18 metų amžiaus jau išmokėta 970 tūkstančių litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.