Pajėgiausios komandos ruošiasi Europos čempionatui

Antradienį įvyko ketverios draugiškos rungtynės, kuriose dalyvavo Europos čempionatui besirengiančios ekipos.

Staigmeną pateikė Baltarusijos nacionalinės komandos žaidėjai, sugebėję lygiosiomis 2:2 sužaisti su Vokietija. Vokiečiai pirmavo po ankstyvų Miroslavo Klozės ir Vladimiro Korotko (į savus vartus) įvarčių. Tačiau per visą mačą atkakliai kovoję baltarusiai nubaudė pernelyg anksti pergale patikėjusius šeimininkus. Du taiklūs Vitalijaus Bulygos smūgiai lėmė garbingas lygiąsias su vienais Europos čempionato favoritų.

Kita būsimo čempionato favoritė – Prancūzijos rinktinė per dvikovą su Ekvadoru išmėgino savo artimiausio rezervo žaidėjus. Rungtynėse nedalyvavo Prancūzijos čempionų Liono „Olympique” žaidėjai. Galimybė pailsėti po sunkių batalijų per šalių čempionatus buvo suteikta puolėjui Thierry Henry, saugui Patrickui Vieira ir Patrice’ui Evra. Solidžią paraišką dėl patekimo į pagrindinę rinktinės sudėtį pateikė joje debiutavęs 22 metų AS „Saint Etienne” klubo puolėjas Bofetimbi Gomis. Tik po pertraukos aikštėje pasirodęs prancūzas du kartus nuginklavo Ekvadoro rinktinės vartininką ir padėjo savo ekipai iškovoti pergalę 2:0.

Pasirengimą Europos čempionatui, kuris vyks Austrijoje ir Šveicarijoje, tęsianti Lenkijos rinktinė antrose rungtynėse iš eilės šventė pergalę. Šį kartą lenkai 1:0 įveikė Albanijos rinktinę. Pergalingą įvartį 3 rungtynių minutę pelnė puolėjas Maciejus Žurawskis.

Tuo metu būsima lenkų varžovė B grupėje – Austrijos rinktinė sužaidė lygiosiomis su Nigerija 1:1. Žvaliai pradėję dvikovą austrai pirmavo po Romano Kienasto įvarčio 12-tą rungtynių minutę, bet jau po 7 minučių rezultatą išlygino Nigerijos ekipos žaidėjas Kalu Uche. Iki čempionato pradžios Austrijos rinktinė sužais dar vieną draugišką mačą su Malta.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.