„Žalgirio” akiratyje – gerai pažįstami krepšininkai

Nepaisant to, ar Kauno „Žalgirio” krepšinio klubas turės naują investuotoją, ekipos vadovai neatsisakys ambicingų planų.

Pasibaigus krepšinio sezonui Lietuvoje pajėgiausi šalies klubai pradėjo pasirašinėti sutartis.

Ekipos nesnaudžia.
Kaip jau rašėme, šalies vicečempionas Vilniaus „Lietuvos rytas” pasirašė sutartis su Steponu Babrausku (Skafačio „Legea”), Mariumi Prekevičiumi („Šiauliai”) ir Donatu Zavacku („Šiauliai”). Manoma, jog komandoje gali nelikti Roberto Štelmaherio, Mindaugo Lukauskio ir Andriaus Šležo, kurie turi sutartis su klubu. Galiojantį kontraktą turi ir puolėjas iš Bosnijos Kenanas Bajramovičius, tačiau jis nusiteikęs atsisveikinti su sostinės klubu. „Lietuvos ryto” vadovai intensyviai ieško trenerio, kuris kitą sezoną ULEB taurės turnyre vestų komandą į pergales.

Penktą kartą iš eilės LKL bronzą laimėjusio „Šiaulių” klubo vadovai taip pat nesnaudžia: pasirašyta sutartis su įžaidėjo ir atakuojančio gynėjo pozicijoje galinčiu rungtyniauti 28 metų 192 cm ūgio Gintaru Kadžiuliu. Jis pakeis į „Lietuvos rytą” perėjusį M.Prekevičių. Gintaras pastaruosius šešis sezonus rungtyniavo Rusijoje, Graikijoje ir Lenkijoje.

Savivaldybė perleis akcijas

Dvyliktą kartą LKL čempionu tapusio „Žalgirio” stovykloje apgaulinga ramybė. Naujų sutarčių nepasirašyta, laukiama naujo investuotojo, siekiama išlaikyti lyderius bei susigrąžinti anksčiau komandoje rungtyniavusius lietuvius.

Antradienį Kauno meras Andrius Kupčinskas per susitikimą su „Žalgirio” prezidentu Arvydu Saboniu ir kitais klubo vadovais patikino, kad miestas ir toliau rems šį klubą. Planuojama kasmet jam skirti po 4-5 milijonus litų. Savivaldybė ir toliau ketina remti komandą, tačiau nori atsisakyti savo 35 proc. klubo akcijų. Jas perleis strateginiam investuotojui, kai tik toks atsiras.

Apie visa tai „Lietuvos žinios” kalbėjosi su „Žalgirio” viceprezidentu Gediminu NAVIKAUSKU.

Tuščių čekių nepasirašinės

– Jonas Mačiulis prasitarė: jei „Žalgirio” akcininku taptų koncernas „MG Baltic”, gal jis ir liktų komandoje. Kaip tai paaiškintumėte?

– Žaidėjams sakiau, kad „Žalgiriui” tai buvo vienas geriausių sezonų. Aišku, buvo nesusipratimų dėl krepšininkų atlyginimų, bet jie viską žinojo ir tikėjo klubu. Jonas yra jaunas žaidėjas. Mes stengsimės jį išlaikyti. Tai nereiškia, kad pasirašinėsime tuščius čekius, kaip madinga Rusijoje. Puikiai žinome, ką siūlo kiti klubai. Darysime viską, kad J.Mačiulis liktų Lietuvoje.

– Išlaikyti bandysite ir Paulių Jankūną?

– Taip. Gal mums iškart nepavyks labai sulietuvinti komandos, bet jei parodytume sąrašą žaidėjų, kuriuos norime matyti „Žalgiryje”, jame būtų daug lietuvių. Tačiau konkurencija didžiulė, žiūrėsime, kaip pavyks. Norime turėti lietuvius, kurie kažkada jau žaidė „Žalgiryje”.

Keli variantai

– Gal ir Saulių Štombergą bandysite prikalbinti?

– (Juokiasi). Štombergas jau baigė sportinę karjerą, mes kalbame apie tuos, kurie neseniai žaidė „Žalgiryje” ir dar nėra veteranai. Su jais jau deramės, bet pirmiausia reikia baigti kalbą dėl investuotojo. Turime įvairių variantų – ir su investuotoju, ir be jo. Dar neprasidėjus LKL finalo serijai, pradėjome tartis su žaidėjų agentais. Aišku, jog Marcusas Brownas lieka. DeJuanas Collinsas – mums labai svarbus, derybos su juo toli pažengusios. Apskritai norėtume matyti visus, kurie šiemet žaidė komandoje.

– Net ir skandalingąjį Tanoką Beardą?

– Kodėl ne? Ir dabar bendraujame su Tanoka. Praėjus laikui, jis suprato, ką blogai darė. Bet jis buvo tikras kovotojas. Dabar irgi turime tikrų kovotojų. Tai tie, kurie vedė į pergalę, kai žaidėme su „Lietuvos rytu”.

Eurolyga nerimsta

– Panašu, jog ir ateinantį sezoną rungtyniausite Eurolygos standartų neatitinkančioje Kauno sporto halėje?

– Gal žaisime Vilniuje, gal Rygoje. Realiausias variantas – Vilnius. Halėje būtinas kabantis kubas. Norint jį pakabinti, reikia pusmečio. Jei dabar niekas negaištų laiko, kubas kabotų bent lapkritį. Mums jau nepatogu Eurolygos vadovams aiškintis.

– Ar tekdavo mokėti Eurolygai baudas dėl neatitinkančios reikalavimų arenos?

– Neteko. Bet yra gerokai rimtesnių reikalų negu baudos – požiūris į klubą. Gerai, kad mes ir sportine, ir istorine prasme esame daug pasiekę, bet Eurolygai vienąkart gali trūkti kantrybė. Kai dabar Madride aš ir klubo prezidentas Arvydas Sabonis susitikome su Eurolygos vadovu Jordi Bertomeu, pirmasis jo klausimas buvo: kaip reikalai dėl sporto rūmų? Jis žino, kad statomas tiltas ir kad traktorius kažką lygina. Bet svarbiausias klausimas – kada prasidės statyba.

– Kada turėtų įvykti „Žalgirio” klubo akcijų pirkimas – pardavimas?

– Vyksta normalios dalykiškos derybos. Mes suprantame investuotojus, kurie kelia mums tikslus, kuriuos vykdome. Bet dar neįvykdėme iki galo. Kuo greičiau baigsime, tuo greičiau investuotojai apsispręs. Bet visuomet turime ir atsarginį variantą – kas būtų, jei nebūtų investuotojų. Negalime gyventi nežinioje. Tad darbas vyksta. Bet kokiu atveju mūsų planai išliks ambicingi. Mums niekas neleis pralaimėti LKL, SEB BBL ar LKF taurės. Ir šiemet pelnėme ne tris trofėjus, o keturis. Visi pamiršta, kad mūsų dublerių komanda laimėjo Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionatą. Tai rodo, kad turime pamainą, kuri rengiama kryptingai ir nuosekliai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.