„Lietuvos ryto” ir A.Sireikos iššūkis

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) vicečempiono Vilniaus „Lietuvos ryto” vadovai tesi pažadą – lietuvina komandą. Ateinantį sezoną vilniečius treniruos Antanas Sireika.

A.Sireika nutraukė kelerius metus „Lietuvos rytą” treniravusių užsienio trenerių dinastiją. Šį sezoną Vilniaus komandą treniravo serbas Aleksandras Trifunovičius, tačiau komandai LKL čempionate užėmus antrąją vietą, tęsti darbą šiame klube jam nepasiūlyta.

Kazanės „Uniks” klubo prezidento patarėjo pareigas pastaruoju metu ėjęs 52 metų šiaulietis A.Sireika su „Lietuvos rytu” pasirašė sutartį pagal formulę „1 plius 2” (vienam sezonui su galimybe pratęsti sutartį dar dvejiems metams).

Iš Rusijos į Lietuvą jau grįžęs A.Sireika vakar „Lietuvos žinioms” patvirtino, jog savo ateitį susiejo su Vilniaus ekipa. Jis tikino, kad iš buvusio gimtojo klubo „Šiaulių” pasiūlymų nebuvo sulaukęs.

„Pasiūlymo iš „Lietuvos ryto” vadovų sulaukiau praėjusį savaitgalį, -LŽ sakė buvęs Lietuvos rinktinės, su kuria 2003 metais Švedijoje laimėjo Europos čempionatą, treneris. – Svarsčiau kelias dienas.”

Paklaustas, ar dėl sprendimo, kaip įpratęs, tarėsi su žmona, A.Sireika linksmai atsakė, jog toks jo pasirinkimas jai buvo staigmena: „Norėjau ją nustebinti, todėl apie tai Aurelija sužinojo tik šiandien.”

Ar nenorėjo toliau dirbti Kazanės klube? A.Sireika tikina, jog su „Uniks” vadovais buvo sutarta, kad jis dirbs iki sezono pabaigos.

Ateinantį sezoną „Lietuvos rytas” rungtyniaus ULEB taurės varžybose, tad naujasis komandos strategas neslepia bandysiąs sugrąžinti komandą į Eurolygą. Tam reikia nei daug, nei mažai – laimėti ULEB taurės turnyrą.

Treneris sakė nesibaiminantis fakto, jog „Lietuvos ryto” klube vyriausieji treneriai keičiasi dažnai ir netikėtai. „Bandysiu paneigti šią teoriją ar taisyklę, – tikino A.Sireika. – Juk net ir sutartį pasirašiau trejiems metams.”

Trenerio karjerą A.Sireika pradėjo gimtojo miesto komandoje „Šiauliai” ir ją treniravo iki 2002 metų. Po dešimtmečio, praleisto prie „Šiaulių” vairo, A.Sireika tapo Kauno „Žalgirio” treneriu ir šią komandą treniravo iki 2006-ųjų pavasario. Tų pačių metų vasarą treneris sukirto rankomis su Kazanės „Uniks” komanda, tačiau dėl prasto ekipos pasirodymo iš posto pasitraukė ir sezoną baigė būdamas šios ekipos prezidento patarėjas.

Skambiausią pergalę A.Sireika iškovojo su Lietuvos rinktine – 2003 metais šiauliečio treniruojami Lietuvos krepšininkai Europos čempionate Švedijoje iškovojo aukso medalius. Iš rinktinės A.Sireika pasitraukė po nesėkmės 2006 metų pasaulio čempionate Japonijoje, – ten lietuviai liko septinti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.