Teismas Minske nuteisė laisvės apribojimu dar tris opozicionierius

Teismas Minske už dalyvavimą smulkių verslininkų protesto akcijose šį sausį laisvės apribojimu nuteisė tris opozicijos aktyvistus: Pavlą Vinogradovą ir Michailą Subačą dvejiems metams, o Maksimą Dašuką – pusantrų metų laisvės apribojimu, antradienį pranešė dalyvavęs teisme opozicijos aktyvistas Viačeslavas Sivčikas.
„Laisvės apribojimas – tai, žinoma, švelnesnė bausmė nei įkalinimas, bet tai labai rimtas teisių suvaržymas. Tai reiškia, kad žmonės turi būti milicijos įskaitoje, privalo reguliariai pasižymėti, neturi teisės ilgam palikti gyvenamąją vietą ir kai kuriuos kitus apribojimus”, – sakė C.Sivčikas.

Anksčiau už dalyvavimą sausio protesto akcijose buvo nuteista 11 žmonių, tarp jų du pustrečių ir pusantrų metų kalėti, septyni – laisvės apribojimu ir du – nuobaudomis.

Baltarusijos opozicija vadina nuosprendžius savo aktyvistams atsaku į sankcijas, kurias įvedė Baltarusijai JAV.

Mėgindamas susitaikyti su Vakarais Minskas paleido į laisvę daugumą opozicionierių, bet atnaujino griežtų teismo nuosprendžių praktiką, vykstant diplomatiniam konfliktui su JAV, kurios kovą įvedė sankcijas valstybinei bendrovei „Belneftechim”.

JAV pažymi, jog siekdama pagerinti santykius Baltarusija turi paleisti į laisvę visus opozicionierius, tarp jų buvusį kandidatą į prezidentus Aleksandrą Kozuliną, nuteistą pusšeštų metų kalėti, o Minskas primygtinai reikalauja, kad Vašingtonas pirmiausia turi atsisakyti sankcijų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.