Steigiant „Leo LT” padėtas taškas

Nepaisant prieštaringų visuomenės vertinimų, vakar per iškilmingą ceremoniją pasirašytas Vyriausybės ir „NDX energijos” sandorio baigiamasis aktas.

Nacionalinio investuotojo bendrovės steigimo procesas buvo baigtas Vyriausybėje pasirašius „Leo LT” sukūrimo sutartį ir jos priedus. Šiuos dokumentus savo parašais patvirtino dviejų akcininkų atstovai – ūkio ministras Vytas Navickas ir „NDX energijos” generalinis direktorius Ignas Staškevičius. Pastarasis teigė, kad „Leo LT” yra ne tikslas, o priemonė pasiekti Lietuvos energetinius ir verslo tikslus.

Ceremonijoje dalyvavęs Seimo pirmininkas Česlovas Juršėnas pažadėjo, kad parlamentas akylai stebės nacionalinio investuotojo bendrovės veiklą. Premjeras Gediminas Kirkilas „Leo LT” stebėtojų tarybos pirmininkui Juliui Niedvarui įteikė būsimų darbų sąrašą: Lietuvos elektros energijos vartotojams užtikrinti patikimą jos tiekimą, integruoti Lietuvos elektros energetikos sistemą į Europos Sąjungos valstybių elektros perdavimo sistemas ir elektros energijos vidaus rinkas. Taip pat numatyta, kad nacionalinio investuotojo bendrovė kartu su Lenkijos, Latvijos ir Estijos energetikos įmonėmis steigs bendras įmones, kurios statys naują atominę elektrinę, taip pat ties elektros jungtis į Lenkiją ir Švediją.

G.Kirkilas vakar užsiminė, kad įmonės, statysiančios naują jėgainę, steigimo galima tikėtis jau šią vasarą. Po iškilmingos ceremonijos ūkio ministras V.Navickas žurnalistams teigė, kad šį tikslą pasiekti bus stengiamasi visomis jėgomis.

Vakar per nacionalinio investuotojo „Leo LT” akcininkų susirinkimą, kuris vyko pasirašius sutartį, nuspręsta didinti įmonės įstatinį kapitalą turtiniais akcininkų įnašais – „VST”, Rytų skirstomųjų tinklų ir „Lietuvos energijos” akcijomis.

„Leo LT” išleidžia naują 499,950 mln. vienetų akcijų emisiją, vienos 10 litų nominalo akcijos emisijos kaina – 14,28 lito.

Baigus visas būtinas procedūras, Vyriausybės ir „VP dešimtuko” valdomos „NDX energijos” sukurtos bendrovės „Leo LT” įstatinis kapitalas vakar padidintas nuo 0,5 mln. iki 5 mlrd. litų.

Atitinkamai pakeisti įmonės įstatai jau užregistruoti Juridinių asmenų registre, o trijų energetikos įmonių akcijos perduotos „Leo LT” ir kaip jos nuosavybė įregistruotos Lietuvos centriniame vertybinių popierių depozitoriume.

Vyriausybės dalis nacionalinio investuotojo bendrovėje sudarys 61,7 proc. akcijų, o privataus kapitalo „NDX energijos” – 38,3 procento.

Kaip jau skelbė LŽ, praėjusią savaitę V.Navickas ir I.Staškevičius pritarė bendrovės „Leo LT” įstatams ir steigimo ataskaitai. Taip pat buvo išrinkti ir patvirtinti įmonės vadovai.

Akcininkų sutartis galios iki 2015 metų, vėliau „Leo LT” akcijomis akcininkai galės disponuoti laisvai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

2 atsiliepimai į "Steigiant „Leo LT” padėtas taškas"

  1. pilkas

    dar vienas „katilas”

  2. asilas

    💡 pagaliau,milijardukai laimejo,tik kur jie des minias likusiu ubagais zmoneliu?gal isnuodys dujomis arba uznuodytu maistu maksimoje.VALIO.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.