Medžiaga, kuria pagrįstos JT išvados dėl incidento Abchazijoje, kelia abejonių, sako Rusijos ambasadorius

Jungtinių Tautų (JT) misijos, stebinčios padėtį Gruzijoje, ataskaitą parengė profesionalai, bet joje panaudos medžiagos tikrumas kelia abejonių, pareiškė Rusijos ambasadorius Gruzijoje Viačeslavas Kovalenka.
„Aš nekeliu abejonių dėl pačios JT misijos, stebinčios padėtį Gruzijoje, ataskaitos ir jos darbuotojų profesionalumo, bet daug įtarimų kelia ta medžiaga, su kuria jie dirbo”, – antradienį žurnalistams po apsilankymo Gruzijos URM sakė V.Kovalenka.

Gruzijos užsienio politikos žinyboje V.Kovalenka susitiko su Gruzijos URM vadovo pavaduotoju Grigolu Vašadze.

Jis įteikė Rusijos ambasadoriui notą dėl JT misijos ataskaitos, susijusios su incidentu, įvykusiu balandžio 20 dieną Abchazijoje.

Pranešime sakoma, kad Gruzijos nepilotuojamą lėktuvą, numuštą balandžio 20 dieną virš Abchazijos teritorijos, sunaikino Rusijos naikintuvas.

„Pirmiausia tai (abejonių) kelia kadrai su neva nepilotuojamu skraidymo aparatu, kurie rodomi po visą pasaulį. Taip pat kelia įtarimų Gruzijos radarų duomenys, kaip tai buvo, pavyzdžiui, dėl vadinamojo Citelubanio kaimo bombardavimo pernai. Tokį įtarimą mes turime ir dabar”, – sakė V.Kovalenka.

Ambasadorius pridūrė, kad Rusija taip pat perdavė Jungtinėms Tautoms savo radarų duomenis.

Atsakydamas į klausimą, ar skaičiuoja jis notas, kurios jam įteikiamos Gruzijos Užsienio reikalų ministerijoje, V.Kovalenka sakė: „Tai ne mano reikalas, o žurnalistai gali jas skaičiuoti”.

Ambasadorius taip pat užsiminė apie Gruzijos ir Rusijos prezidentų susitikimą neformaliame NVS susitikime, kurį numatoma surengti birželio pradžioje Sankt Peterburge.

„Nežinau, ar įvyks toks susitikimas Sankt Peterburge, bet žinau, kad ten skris Gruzijos prezidentas”, – sakė jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.