JAV dolerio kursas smuko iki žemiausio lygio per beveik vieną mėnesį

Jungtinių Valstijų dolerio kursas pagrindinių valiutų krepšelio atžvilgiu antradienį prekybos Azijoje metu smuktelėjo iki žemiausio lygio per beveik vieną mėnesį, nes investuotojai tikisi, kad ekonominiai duomenys ir JAV centrinio banko pareigūnų komentarai suteiks aiškesnį prastėjančios JAV ekonominės padėties vaizdą.

Antradienį valiutų rinkoje laukiama suaktyvėjimo po ilgo savaitgalio Jungtinėse Valstijose ir Didžiojoje Britanijoje. Investuotojai greičiausiai akylai seks naftos kainų ir akcijų kursų pokyčius, kad nuspėtų tolesnius dolerio „žingsnius”.

„Didelės naftos kainos gali nusmukdyti akcijas, o šios – dolerį. Tačiau negalime atmesti galimybės, kad nafta gali gerokai atpigti, o tai galiausiai padėtų dolerio kursui”, – sakė vieno Japonijos banko makleris.

JAV dolerio indeksas, atspindintis JAV valiutos kursą šešių pagrindinių valiutų atžvilgiu, antradienį smuktelėjo nuo 72 iki 71,922 punkto, o tai yra bene žemiausias lygis per vieną mėnesį.

Euras dolerio atžvilgiu pabrango 0,1 proc. iki 1,5795 JAV dolerio. Jenos atžvilgiu dolerio kursas beveik nepakito: už vieną dolerį buvo mokama 103,55 jenos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.