Lenkijoje per du ilguosius gegužės savaitgalius žuvo beveik šimtas žmonių

Lenkijoje per du ilguosius gegužės savaitgalius įvyko daugiau kaip tūkstantis avarijų, per kurias žuvo beveik šimtas žmonių.
Nuo praėjusio ketvirtadienio iki pirmadienio Lenkijos keliuose buvo užregistruoti 455 autoįvykiai, per kuriuos 40 žmonių žuvo, o dar 602 buvo sužeisti. Be to, buvo sulaikyta daugiau kaip 1 500 išgėrusių vairuotojų, pranešė šalies naujienų agentūra PAP.

Greičio mėgėjų nesulaikė nei visą savaitgalį keliuose budėję 10 tūkst. policininkų, nei 130 fotoradarų ir 140 televizijos kamerų.

Lenkijos policijos vyriausiosios komendantūros atstovas spaudai Krzysztofas Hajdas (Kšyštofas Haidas ) sakė, kad pažeidėjų nebaugina net tai, kad viršijus leidžiamą greitį nuo 11 iki 20 kilometrų tenka mokėti baudą nuo 50 iki 100 zlotų (nuo 51 iki 102 litų) , o 50-čia kilometrų – 500 zlotų (510 litų) baudą.

Lenkijoje vairuotojai taip pat baudžiami, jei važiuodami kalba mobiliuoju telefonu, neprisisega saugos diržų ir dienos metu neįjungia šviesų.

Per pirmąjį ilgąjį gegužės savaitgalį, kuris tęsėsi nuo mėnesio pradžios iki 4 dienos, įvyko 631 autoįvykis. Per šį savaitgalį keliuose žuvo 54 žmonės, o dar 877 buvo sužeisti. Be to, buvo sulaikyta 2 513 neblaivių vairuotojų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.