Kinijoje per pakartotinį požeminį smūgį žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki šešių

Pietvakarių Kiniją sekmadienį sukrėtė 6,4 balo stiprumo pakartotinis požeminis smūgis, per kurį žuvo šeši žmonės, pranešė valstybinė žiniasklaida.
Apie keturis naujus mirties atvejus pranešta iš Handžongo miesto Šansi provincijoje, sakoma naujienų agentūros „Xinhua” pranešime.

Dar 20 žmonių šiame mieste buvo sužeisti, sakė Handžongo meras Hu Runze (Hu Žundzė), kuris pridūrė, kad iš kitų vietų jau pranešta apie šimtus sužeistųjų.

Šis požeminis smūgis regioną sukrėtė beveik dvi savaitės po stipraus žemės drebėjimo, per kurį čia žuvo ar dingo maždaug 86 tūkst. žmonių. Tai buvo stipriausias pakartotinis smūgis iš tūkstančių, kurie Pietvakarių Kiniją krečia nuo pat gegužės 12-osios žemės drebėjimo, kurio stiprumas buvo 8 balai.

Tačiau JAV geologinė tarnyba nurodė, kad šio pakartotinio smūgio stiprumas buvo 5,8 balo.

Anksčiau buvo pranešta apie du mirties atvejus, kurių vienas užregistruotas Sičuano Guangjuano mieste. Vienas vietos pareigūnas „Xinhua” sakė, kad Guangjuane taip pat buvo sužeisti 262 žmonės.

Longnano miestas, esantis Kinijos šiaurės vakarų Gansu provincijoje taip pat pranešė apie vieną žuvusį žmogų, kurį užmušė nuo kalno šlaito kritę akmenys, ir apie 109 sužeistus žmones, kurių 15 sužeisti sunkiai.

Čingčuano apygardoje, kur buvo pakartotinio smūgio epicentras, buvo sužeisti 359 žmonės.

Per šį požeminį smūgį, kuris buvo juntamas ir Pekine, Pietvakarių Kinijos gyventojai apimti panikos puolė iš pastatų į gatves.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.