Ugniagesiai planuoja streiką

Seimui nusprendus neįskaityti į pareigūnų pensijai būtiną darbo stažą nestatutinėse pareigose išdirbto laiko, ugniagesiai prašys Vyriausybę nustatyti streiko sąlygas.
Tai nusprendė šeštadienį sušaukta Lietuvos ugniagesių gelbėtojų profesinių sąjungų susivienijimo taryba.

„Mes vis tik esame visuomenės sargai, reikia nustatyti, kiek ugniagesių turi likti darbe, jei kiti streikuotų ir panašius dalykus”, – BNS sakė Lietuvos ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos susivienijimo atstovas Saulius Džiautas.

Šeštadienį ugniagesiai taip pat nusprendė, kad prieš imdamiesi organizuoti streikus jis kreipsis į Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentą (PAGD) prašydami, kad šis paragintų Seimą priimti atskirą įstatymą, numatantį tvarką, kaip ugniagesiams kompensuoti už nestatutinį darbą.

Seimas ketvirtadienį neįveikė prezidento veto ir nepriėmė įstatymo pataisų, kuriomis PAGD įstaigose nestatutinėse pareigose dirbusiems asmenims, vėliau tapusiems pareigūnais, į tarnybos stažą pensijai gauti būtų įskaitomas laikas, kai jie nebuvo pareigūnai.

Prieš tai šias pataisas vetavo prezidentas Valdas Adamkus, kuris teigė, kad nepaisant funkcijų panašumo, pareigūnų ir nestatutinių ugniagesių statusas iš esmės skiriasi. Pasak šalies vadovo, sprendimas į tarnybos stažą pareigūno pensijai gauti įskaičiuoti laikotarpį, kai asmuo užėmė nestatutines pareigas, pažeistų konstitucinius socialinės darnos, teisingumo, protingumo principus. Prezidentas taip pat pareiškė, kad nestatutiniams darbuotojams kompensavimo už atliktą darbą tvarka galėtų būti nustatyta atskiru įstatymu.

Šiuo metu Lietuvoje yra 11 priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų, kurių darbuotojai nėra statutiniai pareigūnai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.