V.Uspaskichas vienmandatėje apygardoje į Seimą nekandidatuos, bet ves partiją

Finansinėmis machinacijomis įtariamas Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas nekandidatuos į Seimą vienmandatėje apygardoje, bet bus įrašytas pirmuoju numeriu partijos rinkimų sąraše.

Tam pritarė šeštadienį Vilniuje posėdžiaujantis Darbo partijos suvažiavimas. Jame patvirtinti kandidatai, kurie balotiruosis šešiasdešimt devyniose vienmandatėse apygardose. Likusiose dviejose apygardose kandidatuojančius asmenis planuoja patvirtinti partijos taryba.

V.Uspaskicho teigimu, tai, kad jis nesieks parlamentaro mandato vienmandatėje apygardoje, niekaip nesusiję su Darbo partijos byla, kurioje jis yra įtariamasis.

„Taip nusprendė Darbo partijos taryba, kad mano apygarda yra Lietuva”, – sakė V.Uspaskichas.

Pasak jo, partija rinkimuose tikisi laimėti bent jau tiek vietų Seime, kiek turi dabar. Šiuo metu Darbo partijos frakcijoje yra 23 nariai.

„Kaip bedirbsime, turėsime daugiau, negu dabar turime, o jeigu gerai padirbsime (…) tikimės dar geresnių rezultatų, negu dabar turime Seimo narių skaičių”, – sakė darbiečių vadovas.

Suvažiavimas, kuriame dalyvavo per 2000 delegatų, taip pat patvirtino Darbo partijos rinkimų programos gaires ir programos 2008-2012 metams strategines kryptys.

Seimo rinkimai vyks spalio 12 dieną. Pagal proporcinę rinkimų sistemą vienoje visą Lietuvos teritoriją apimančioje daugiamandatėje rinkimų apygardoje į Seimą išrenkama 70 parlamentarų, likę renkami 71-oje vienmandatėje apygardoje – jose balsuojama ne už partijų pateiktą sąrašą, bet už konkrečius asmenis.

Darbo partija įtariama neįtraukusi į buhalterinę apskaitą daugiau kaip 24 mln. litų pajamų ir apie 23 mln. išlaidų, bei nesumokėjus apie 4 mln. litų mokesčių.

Remdamiesi bylos medžiaga, prokurorai taip pat įtaria, kad ataskaitos ir deklaracijos su žinomai neteisingai duomenimis buvo teikiamoms valstybinėms institucijoms – VRK, mokesčių inspekcijai, „Sodrai” ir kitoms.

Byla yra baigta tirti ir perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui. V.Uspaskichui gresia teisės dirbti tam tikrą darbą atėmimas, piniginė bauda arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

2 atsiliepimai į "V.Uspaskichas vienmandatėje apygardoje į Seimą nekandidatuos, bet ves partiją"

  1. Igoris

    Idomu ar buvo sutarta su Rusijos zvalgyba?

  2. "Demokratija" lietuviškai...

    Įtariamas nusikaltimu ruselis ves „darbininkus” į Seimo rinkimus. Ar gali būti didesnis pasityčiojimas iš rinkimų?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.